Pers editie april 2018

Persberichten

Persbericht maart 2018

Persbericht: KNIT&KNOT De Brei- en Haakdagen van het Zuiden

Het is feest! In april vieren wij ons eerste lustrum. Op 6, 7 en 8 april 2018 vindt alweer de 5e editie van KNIT&KNOT plaats. De mooie Koepelhal in Tilburg vormt dan het decor van KNIT&KNOT, de Brabantse brei- en haakdagen! Een event voor iedereen die houdt van haken, maar ook van breien, vilten, macrameeën, spinnen en borduren.

KNIT&KNOT is voor iedereen! Een gezellige ontmoeting tussen ervaren en een nieuwe generatie talentvolle creatievelingen! Lekker shoppen bij exposanten of aanschuiven bij specialisten voor make & takes, workshops of een masterclass. Of je nu net begint of al de nodige ervaring hebt. Inspiratie genoeg bij bloggers, designers en auteurs. Zo is Bobbi Eden op zaterdag aanwezig om haar Haakboek te promoten. Volgens Bobbi kan iedereen haken! Wil je een nieuwe techniek aanleren? Dan ga jij misschien wel naar huis met zo’n gave mochila tas! Of brei jij dubbel in de zgn. Brioche techniek.
Heel mindfull! Insteken, omslaan, doorhalen en gelijk alle frustraties af laten glijden. Wie wil dat nou niet? Wist je dat na een paar minuten breien of haken, je hartslag en de bloeddruk omlaag gaat? Dus voel je je gestrest? Gewoon lekker gaan handwerken.

Bedankt für die Blumen. We hebben creatievelingen opgeroepen om bloemen te maken in hun favoriete handwerktechniek. Deze vrolijke bloemen worden bevestigd aan het hekwerk voor de Koepelhal. Net vóór de Pasen (Dank für die Blumen) wordt dit gedaan. Na afloop van KNIT&KNOT worden er boeketten van gemaakt. Mensen die bloemen hebben ingeleverd, mogen mede bepalen, wie wel eens een liefdevolle opsteker kan gebruiken. Deze bloemen worden persoonlijk bezorgd. Zelf nog meedoen of met de club? Zie www.knitenknot.nl voor informatie en patronen van bloemen. Neem de bloemen gerust mee naar de beurs.

De leukste dingen maak je gewoon lekker zelf! Leuk als je vriendinnen vragen, waar je die gave sjaal of dat toffe kussen vandaan hebt. Zelf gemaakt, kan je dan met trots zeggen. Bedenk wel dat iedereen er eentje van je wilt. Dat moet geen probleem zijn, want deze hobby werkt verslavend en draad verbindt. Op knitenknot.nl vind je de vriendinnenvrijdag columns van gastbloggers, maar lees je ook het over het leven van de Breimoeder!

Kijken, gezelligheid, kopen en vooral doen. Kortom op KNIT&KNOT vind je heel veel variatie. KNIT&KNOT wordt gehouden in de prachtige industriële Koepelhal, gelegen direct achter het Centraal Station. Een feestje om er te zijn!
Informatie KNIT&KNOT is 6-7 en 8 april geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Via www.knitenknot.nl betaal je voorverkoop online € 8,50,- p.p. Tijdens de beursdagen kaartverkoop aan de kassa € 10,00 Meer info via www.knitenknot.nl. …………………………………………………………………………………………………………………………………………

Marktinformatie:
Breien, haken kent een nieuwe opleving. In zes jaar tijd is het aantal wol- en handwerkzaken in Nederland met 30 procent gestegen. Van 269 winkels in 2011 naar 374 in 2017 Locatus*. Een opvallende groei, want het totaal aantal fysieke winkels in Nederland daalde in diezelfde periode met ongeveer acht procent. Het aantal wol- en handwerkzaken stijgt fors en diverse naaicursussen in het land kunnen het aantal leden niet aan. (Bron: NOS APRIL 2017)

Nieuwsbrieven

Persbeelden

Banners