Pers editie april 2018

Persberichten

Persbericht januari 2018

De leukste dingen m(h)aak je gewoon lekker zelf! Op 6, 7 en 8 april 2018 vindt KNIT&KNOT plaats. De Koepelhal in Tilburg vormt dan het decor van KNIT&KNOT, de brei- en haakdagen van het zuiden! Een event voor iedereen die houdt van haken, maar ook van breien, vilten, macrameeën, spinnen en borduren.

Dit jaar worden de “gehaakte” bloemetjes ook buitengezet, want we vieren de 5e editie. Feest dus! Het hekwerk voor de Koepelhal wordt voorzien van vrolijke bloemen! Het bloementhema sluit ook goed aan bij het voorjaarsgevoel! We roepen dan ook creatieve groepen op om aan te haken! Dank für die Blumen!

Meet the makers! Shoppen of aanschuiven bij specialisten voor informatie, beleving, vragen, make & takes en workshops. Er zijn veel specialisten, designers, auteurs aanwezig voor inspiratie en het aanleren of verfijnen van nieuwe technieken. Inspiratie voor jong tot oud, van beginnend tot specialist. Een super gezellige ontmoeting tussen klassieke, breiers en hakers en een nieuwe generatie jonge talentvolle creatievelingen.

Knoop ze!
Oude technieken, worden weer een nieuw leven ingeblazen maar nu fris, nieuw en inspirerend! Macrameeën is weer helemaal terug van weggeweest. De populaire techniek uit de jaren
’70 zie je in ieder trendy interieur weer terugkomen. Hippe wandhangers, gordijnen, plantenhangers en sieraden; je ziet macramé overal! Uiteraard kun je tijdens Knit&Knot ook zelf aan de slag met deze techniek. Combineer stevige garen met wat leuke knopen – et voilà – een plantenhanger is zo gemaakt.

Kijken, gezelligheid, kopen en vooral doen. Op de beurs vind je een grote variatie aan deelnemers, met mooie materialen, technieken en workshops! KNIT&KNOT wordt gehouden in de prachtige industriële Koepelhal. Direct achter het Centraal Station. Een feestje om rond te lopen, draad verbindt!

Informatie KNIT&KNOT is 6, 7 en 8 april geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Koepelhal is op 5 minuten loopafstand van het Centraal station in Tilburg. Via www.knitenknot.nl betaal je online € 8,50 p.p. aan de kassa € 10,00. Meer info www.knitenknot.nl.

Persbericht februari 2018

Het is feest in april vieren wij ons eerste Lustrum. Op 6, 7 en 8 april 2018 vindt KNIT&KNOT plaats. De Koepelhal in Tilburg vormt dan het decor van KNIT&KNOT, de brei- en haakdagen van het zuiden! Een event voor iedereen die houdt van haken, maar ook van breien, vilten, macrameeën, spinnen en borduren. Wekelijks aandacht op de website voor gratis patronen, de steek van de week, vriendinnenvrijdag en het leven van een Breimoeder!

Bedankt für die Blumen. We roepen creatievelingen op om bloemen te haken, breien of te maken in een andere handwerktechniek. Deze vrolijk gehaakte, gebreide en gevilte 3D bloemen met steel worden voor de pasen (Dank für die Blumen) bevestigd aan het hekwerk voor de Koepelhal. Vanaf 20 maart gaan we de bloemen bevestigen. Na afloop van KNIT&KNOT worden er boeketten van gemaakt en mensen die een bloem ingestuurd hebben, mogen mede bepalen wie er een bloemetje verdient. Deze worden persoonlijk bezorgd bij mensen die wel eens een liefdevolle opsteker kunnen gebruiken. Zelf meedoen of met de club? Zie www.knitenknot.nl voor informatie en patronen van bloemen.

KNIT&KNOT is voor iedereen! Een gezellige ontmoeting tussen ervaren en een nieuwe talentvolle generatie creatievelingen! Lekker shoppen bij exposanten of aanschuiven bij specialisten voor informatie, beleving, vragen, make & takes en workshops. Er zijn veel bloggers, designers, auteurs aanwezig voor inspiratie en het aanleren van nieuwe technieken. Inspiratie voor jong tot oud, van beginnend tot specialist.

Breien & haken, is dat iets voor mij? De leukste dingen maak je gewoon lekker zelf! Was het vroeger vooral iets voor oudere dames, tegenwoordig zijn het ook jonge(re) vrouwen, tieners en mannen die de brei- en haaknaalden ter hand nemen. Helemaal als je vriendinnen vragen waar je het vandaan hebt en je dan kunt zeggen dat je het zelf gemaakt hebt! Het geeft je een gevoel van trots. Niet iedereen weet hoe ze moeten haken of breien. Met een zelfgebreid item kun je mooi pronken! Bedenk wel dat als je eenmaal één mooie sjaal hebt gebreid, iedereen er eentje van je wil. Op de website van knitenknot.nl vind je de vriendinnenvrijdagcollumns van gastbloggers maar kun je ook het leven van de Breimoeder volgen! Wist je dat na een paar minuten breien, je hartslag en de bloeddruk omlaaggaat. Als je je stress voelt, kan het verstandig zijn je breiwerkje even op te pakken.

Kijken, gezelligheid, kopen en vooral doen. Op de beurs vind je een grote variatie aan deelnemers, met mooie materialen, technieken en workshops! KNIT&KNOT wordt gehouden in de prachtige industriële Koepelhal. Direct achter het Centraal Station. Een feestje om rond te lopen, draad verbindt!

Informatie KNIT&KNOT is 6-7 en 8 april geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Via www.knitenknot.nl betaal je online € 8,50 p.p. aan de kassa € 10,00 Meer info via www.knitenknot.nl.
Marktinformatie:
Breien, haken kent een nieuwe opleving. In zes jaar tijd is het aantal wol- en handwerkzaken in Nederland met 30 procent gestegen. Van 269 winkels in 2011 naar 374 in 2017 Locatus*. Een opvallende groei, want het totaalaantal fysieke winkels in Nederland daalde in diezelfde periode met ongeveer acht procent. Het aantal wol- en handwerkzaken stijgt fors en diverse naaicursussen in het land kunnen het aantal leden niet aan. (Bron: NOS APRIL 2017)

Nieuwsbrieven

Persbeelden

Banners