Bert Veugelers

Bert Veugelers
Standnummer Tafel 3ab

Mijn naam is Bert Veugelers en ik ben vrijwilliger op de ijzertijd boerderij in Dongen. Hier heb ik het naaldbinden ontdekt. Op de boerderij werd er een muts genaaldbind en deze was dicht. Dit vond ik zo bijzonder dat ik het ook wilde leren. Dit lukte niet zomaar. Veel probeersels weggegooid, ff ermee gestopt (2 weken), weer opnieuw proberen, vloeken dat het weer niet lukte, verschillende buitenlandse boeken gekocht, maar het lukte nog niet echt.

Toen ben ik youtube filmpjes gaan kijken, heel veel filmpjes, stop zetten, screenshots maken. Weeer opnieuw proberen en weer draaide de wol om mijn duim heen. Het resultaat was weer niks, totdat ik ook de middelvinger ging gebruiken en er zo een driehoek ontstond. Geen draaiende wol meer en toen lukte het eindelijk wel !!!!

In de boeken en youtube filmpjes gebruiken ze alleen duim en wijsvinger en dat maakt het leren erg moeilijk voor een beginner. Door mijn leerproces heb ik ondekt dat je het met duim, wijsvinger EN middelvinger makkelijker kunt leren. Ik heb nu een nieuwe ambacht, hobby, passie, lifestyle, verslaving gevonden die ik graag wil doorgeven. Inmiddels heb ik al 24 mensen met heel veel plezier dit mooie ambacht geleerd.

Naadlbinden met een naald een warme muts, handschoenen, sokken, trui, tas, etui, knuffels en nog veeeeeeel meer mooie en vooral sterke objecten maken, en dat met een naald.