BREI-moeder Judith

10
okt

#Het leven van een BREImoeder, steek van de week 41 extra

Avonturen van een BREImoeder

Nu Dreumes lekker aan het groeien is en dus overal ‘zelluf’ bij kan, bestaat mijn dag voornamelijk uit het sluiten van deuren en lades en het verstoppen van sleutels op een plek die ik ‘zelluf’ nog kan onthouden. Ik ren rondjes door de huiskamer om vallende fotolijstjes op te vangen, de boekenkast voor de zoveelste keer opnieuw in te ruimen en overal liggen kleine roze elastiekjes. En haarspeldjes. En kleine Lego (waar komt die nou weer vandaan?). Je begrijpt het, Dreumes heeft een ondernemende aard en langere armen dan je zou denken.
Afsluiten dus. Een aardig thema zo vlak voor de beurs. Lopende projecten worden afgerond (net op tijd, puh, deadlines), voorbereidingen getroffen en de laatste aanpassingen gedaan. Demo- en oefenwerkjes worden opgezet en door Dreumes weer professioneel afgehaald. Ik oefen me een hoedje.
Zo ook met dat heerlijke woonkussen. Op de website kun je het patroon vinden als je zelf ook zo’n kussen wil maken. Twee keer vijfenvijftig (55!) steken sluiten staat er in. Da’s best veel, maar tegen de tijd dat je aan het einde bent, ben je goed geoefend. Averecht, recht, recht, averecht, en zo maar verder tot het einde met de wolnaald. Maar dan ben je ook wel klaar. Gezien de Dreumes en het feit dat ik het nooit voor elkaar krijg om stukken netjes aan elkaar te krijgen, maak ik alles het liefst uit één stuk met zo min mogelijk draadjes.
Het kussen wordt in de rondte gebreid en als je de laatste steken hebt gesloten, hoef je alleen de draad nog maar naar binnen vast te werken. Een creatief iemand (en daar zijn er best veel van) kan het patroon ook gebruiken om 2 losse delen te maken. Ik kom je alleen niet helpen met die draadjes…