Pers

Persberichten

Persbericht augustus 2023

KNIT&KNOT – Dé Trendy en Innovatieve beurs voor haken, breien en andere handwerktechnieken

KNI&KNOT, hét evenement voor liefhebbers van haken, breien en andere handwerktechnieken, keert terug voor een feestelijke 10e editie. Op 7, 8 en 9 september 2023 in de sfeervolle Koepelhal in Tilburg. met een unieke mix van trendy en innovatieve handwerkactiviteiten.

De rode draad is Ontdek, Creëer, Verbind
Het motto van KNIT&KNOT is “Ontdek, Creëer, Verbind!” en deze editie belooft meer dan ooit tevoren een unieke beleving te worden. KNIT&KNOT brengt een eerbetoon aan de rijke tradities van het handwerken. Het gevarieerde aanbod zorgt ervoor, dat er voor nieuwkomers én (ver) gevorderde iets te ontdekken valt. Niets leukers om met gelijkgestemde je passie te delen en de mooiste creaties te maken én te bewonderen.

Voortborduren
We borduren voort op oude technieken. Oude technieken zijn in een nieuw jasje te bewonderen én uit te proberen. Handwerken is weer hip en trendy! Haken en breien zijn ongekend populair, maar ook borduren, slow stitching, punchen, tuften en breien op de machine is weer helemaal in.

Door de wol geverfd
Bezoekers worden uitgedaagd het lekker allemaal zelf te proberen onder begeleiding van ‘door de wol geverfde’ professionals.
Je kunt allerlei traditionele technieken aanleren met haak- en breinaalden, zoals brioche, top down of dubbelbreien. Gaat jou dat te langzaam? Dan moet je het zeker eens proberen op een authentieke breimachine of een demonstratie bewonderen van de breimolen.
Wil je een hippe schouderband voor telefoon of handtas? Maak ze met de Ply-split braiding techniek. Hiermee vlecht je banden, door koorden door de gesplitste andere koorden te trekken. Door dit op een bepaalde volgorde te herhalen ontstaat er een patroon.
Er is een leuke presentatie van Yarn trucks met mogelijkheid om je eigen wol te verven of te spinnen met een spintol. Bij de Landelijke Spingroep is veel actie en kan men zelf achter het spinnenwiel kruipen.
Tuften is een leuke (nieuwe) techniek om te doen en spectaculair om te zien. Je maakt er mooie wand- en zelfs vloerkleden mee.

Een praatje met een draadje
Praten en breien gaan goed samen en dat geldt voor haken ook. Ga dus gerust even zitten voor een praatje met een draadje in de huiskamer van Steef en Ika. Gewoon om een originele Granny Square te (leren) haken. Misschien wel een begin van een nieuw project.

KNIT&KNOT verwelkomt handwerkliefhebbers van alle niveaus en biedt een gevarieerd programma met workshops, demonstraties en inspiratie. Het is een must-visit evenement voor iedereen die gepassioneerd is over haken, breien en aanverwante handwerktechnieken. Op de beurs vind je een grote variatie aan deelnemers, met mooie materialen, technieken en workshops! En natuurlijk is er volop te shoppen.

Informatie
KNIT&KNOT wordt gehouden in de prachtige industriële Koepelhal. Direct achter het Centraal Station in Tilburg op 7-8 en 9 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Tickets zijn t/m 6 september online te bestellen tegen gereduceerd tarief via www.knitenknot.nl
Prijs € 10,00,- p.p. per dagticket. Prijs passe-partout (drie dagen inclusief goodiebag) € 18,00 p.p.

Aan de kassa zijn er tijdens de beursdagen nog wel tickets aan de kassa te koop:
Prijs € 12,50 p.p. en voor een passe-partout (drie dagen inclusief goodiebag) € 20,00 p.p.
Prijs kind tot 12 jaar € 7,50 p.p. (online óf aan de kassa, mits onder begeleiding van volwassene)

——————————————————————————————————-
Niet voor publicatie:
Meer info via www.knitenknot.nl.
Voor meer informatie en persaanvragen, neem contact op met:
Thea Copier
073-2021022

Persafbeeldingen