Anja Toonen

Standnummer 029a

Anja Toonen komt drie dagen haar boeken signeren. Vanuit een eigen standje, naast de stand van Haakpret.


Wie is Anja Toonen….

Ook ik ben een paar jaar geleden gegrepen door de frisse wind die is gaan waaien door de wereld van het haken…

Geïnspireerd door de prachtige amigurumi ontwerpjes met de vele mooie kleurtjes kreeg ik zelf ideeën die ik ben gaan uitschrijven en uitwerken tot een werkbeschrijving. Deze werkbeschrijvingen zijn duidelijk toegelicht met foto’s zodat iedereen die kan haken al dit moois zelf kan maken. Al jaren ben ik op allerlei gebieden bezig geweest om iets te creëren wat een persoonlijke tint heeft. De kleding voor mijn 4 kinderen naaide ik zelf en voorzag het van iets unieks als een tekstje of afbeelding.

Ook de aquarellen die ik in huis heb hangen heb ik zelf gemaakt waaronder een hele reeks van mijn kinderen, van baby tot nu. En natuurlijk heb ik ook de nodige mutsen en dassen gebreid die niet in de winkel te koop waren.

Ook op het gebied van haken denk ik dat het heel goed mogelijk is om een heel persoonlijk item te maken voor jezelf of als cadeau voor een dierbaar iemand. Die persoonlijke tint zelf creëren met behulp van een basisbeschrijving, dat was de geboorte van het idee om zelf een boek te schrijven.

Ik heb aan het bedenken, uitwerken en samenstellen van dit eerste boek zoveel plezier beleeft dat het de basis bleek voor nog veel meer haakboeken. Inmiddels heb ik nu 16 boeken geschreven.

Er zijn sindsdien ook diverse titels vertaald en uitgegeven in de Duitse en Engelse taal.

Er is nog zoveel leuks te bedenken op het gebied van haken! En wat is er nou leuker dan in je vrije tijd creatief bezig te zijn en daarbij een prachtig persoonlijk ontwerp te maken voor jezelf of als cadeau voor een ander!

Veel creativiteit en haakpret gewenst…