Breimeisje

Breimeisje
Standnummer 011

Breimeisje is een alias van Sylvie Zuidam. Sylvie zet haar (vele) ideeën om in breipatronen. Niet zomaar patronen, maar patronen die iedere brei(st)er kan maken! In 1978 leerde zij breien van juffrouw Hoekstra in de tweede klas van de lagere school. Sylvie was toen zeven jaar.

Sylvie: “In mijn herinnering was handwerken toen een serieus vak, voor meisjes én jongens. We breiden een speldenkussen. Wat moet een zevenjarig kind met een speldenkussen? Geen idee, misschien vroegen we ons dat als kind ook af, misschien niet. Ik weet het niet meer. Ik vond breien wel oké.”

Er waren jaren dat Sylvie niets breide, maar het ambacht liet haar nooit los. Sinds 2012 zet zij haar (vele) ideeën om in breipatronen. Kun je recht en averecht, dan kun je de meeste patronen van Breimeisje maken. Zelfs jasbeschermers voor je fiets!Behalve het ontwerpen van patronen, schrijft Breimeisje blogs over eenvoudige breitechnieken en heeft zij in 2019 originele cadeaus op de markt gebracht zoals breitassen en mokken.

Breimeisjes visie: “Hoezeer we ons tegenwoordig ook laten vermaken door social media, mensen blijven altijd graag met hun handen werken. Oude ambachten hebben altijd toekomst.” Breimeisjes missie: Met haar tips en ideeën anderen inspireren en hen enthousiast maken om (weer) actief aan het breien te gaan.

Breimeisje neemt mee naar KNIT&KNOT: Tassen, mokken en patronen en het boek Jasbeschermers breien.