De Amsterdamse Steek

De Amsterdamse Steek
Standnummer 002

De Amsterdamse Steek is een initiatief van Loret Karman en Rita Huijink. De Amsterdamse Steek organiseert cursussen en workshops over breien en alles wat daarmee samenhangt zoals wol verven, materialenkennis, achtergronden en geschiedenis van technieken. Daarnaast werken studenten van De Amsterdamse Steek samen met designers en modeontwerpers bij de realisatie van breiwerk. In december 2018 heeft Rita Huijink zich uit de organisatie teruggetrokken. Zij geeft nog wel de cursus historisch breiwerk bij De Amsterdamse Steek.

We zijn ook dit jaar weer van de partij op de KNIT&KNOT met oa de verschillende sessies ‘Broodje Breien’. Daarnaast zijn we ook met een stand op de beurs aanwezig. . Verder zullen in de stand van De Amsterdamse Steek de volgende mensen aanwezig zijn:

Donderdag, vrijdag en zaterdag;
Breidokter Ditte van de Amsterdamse Steek.
Eerste hulp bij breiproblemen. Of je nu een steek hebt laten vallen, een fout in de eerste naald van jouw patroon hebt gemaakt, je trui niet past, je een voorraad wolletjes hebt liggen waar je geen raad mee weet, ergens middenin een project gestrand bent en niet meer weer of en hoe je het af wilt maken….onze breidokter Ditte denkt graag met je mee. Ditte is een zeer ervaren en erg goede breister die een ongelooflijk repertoire aan verschillende breitechnieken op hoog niveau beheerst. Ze loopt al een aantal jaar mee als breidokter en staat bekend om haar enthousiasme en eindeloze geduld. De vraag kan voor haar niet ingewikkeld genoeg zijn, ze vindt het superleuk om met jou mee te denken.
Neem je probleemproject mee naar de KNIT&KNOT en schuif aan bij Ditte. Naast een stapel gebreide voorbeelden neemt ze ook haar collectie naslagwerken mee.Ditte zit er op donderdag, vrijdag en zaterdag. Als ze haar pauze neemt zet ze een bordje op de stand waarop je kunt zien vanaf hoe laat het spreekuur weer begint.

Zaterdag;
Wolunie uit Almere door Hanneke. Zij geeft doorlopende demonstratie spinnen op haar eigen spinnenwiel en heeft een aantal spintollen en handkaarden bij zich waarmee je zelf ook even mag proberen te werken. De wolunie is een vereniging in Almere waarvan iedereen lid kan worden. Wanneer je lid bent van de vereniging kun je een aantal workshops per jaar gratis volgen. Hanneke kan je alles over het bijzondere project vertellen. Van de eigen schapen die ze hebben lopen, tot de verfplanten die ze op een eigen stukje grond verbouwen.

Donderdag en vrijdag;
Majo van der Woude, Tree of Needlework, laat zien hoe zij haar inspiratie uit de broodjes breien omzet in borduurwerk. Met haar kennis en creatieve aanpak werkt ze de projecten uit broodje breien steeds uit in projecten waarbij ze borduurt. Ze neemt een aantal inspirerend voorbeelden mee. Je mag bij haar ook aanschuiven om zelf een steekje mee te borduren.

Donderdag,vrijdag en zaterdag:
Werkgroep Hist komt 3 dagen met spullen voor de inrichting van de stand en staat klaar voor advies over historisch breiwerk.
Zij komen met een schat aan informatie over geschiedenis en breiwerk en een stapel met oude breirollen en ontmoeten heel graag breiers met verhalen over breien van vroeger en/of breiers die ergens achterin de kast nog oud breiwerk hebben liggen. Bezoekers die dit breiwerk meenemen naar de Knit en Knot kunnen verzekerd zijn van een deskundige blik en een bijzonder gesprek.