De Grootste Gehaakte Deken

Huize van Marrosa
Standnummer 051 blogger/vlogger tafel

HAAK JE MET ONS MEE?!!!!

Leeuwarden is in het 2018 de culturele hoofdstad van Europa; Esmeralda en Monique grijpen deze gelegenheid aan om een project te presenteren van sociale hartelijkheid d.m.v. het haken van de Grootste Gehaakte deken van de wereld. Dit alles met medewerking van iedere enthousiaste haker,  ervaren of niet, oud of jong. Alle regio’s van Nederland doen mee.

Wij, Marrosa, handwerk- en hobbyzaak, Julianastraat 98A te Rijen doen hieraan mee en wij zijn het centrale inlevering- en ondersteuningspunt voor het Zuiden.

Tijdens deze gezellige Brabantse Brei- en Haakdagen liggen er “HAAK MAAR AAN” kaartjes waar de eerste twee toeren al voor je zijn gehaakt.

Meedoen is dus heel eenvoudig. Wij helpen je er ook mee op weg want we hebben materiaal klaarliggen en er staan ervaren medewerksters voor je klaar. De materialen zijn geschonken door de Firma GBrouwer & Zn., dé groothandel in fournituren, mode, wol en handwerken.

Het uiteindelijke doel is om van alle granny squares dekens te maken van 140 bij 200 cm, die samengevoegd de grootste gehaakte deken van de wereld zal worden.

Hierna wordt deze grote deken weer teruggebracht tot de maten van 140 bij 200 cm, welke weer terecht zullen komen bij een goed doel. Zo snijdt het mes aan twee kanten: je kunt samen met collega’s, vriendinnen en handwerkclubs werken op een ontmoetingsplek en bovendien een waardevolle bijdrage leveren aan een goed doel.

HAKEN IS VERBINDEN