Eco Textile Studio

Marijke Bongers
Standnummer Bovenverdieping zaal 1

Achtergrond
De Eco Textile Studio  is een kleine schatkamer in het Zuid-Hollandse dorp Hardinxveld-Giessendam (vlakbij Gorinchem). De studio biedt een ruime keuze uit diverse luxe garens en een beperkte selectie (handgeverfde) stoffen. Verder vind je er veel garens van bijzondere vezels zoals bananenzijde, linnen en brandnetel (nettle) en gerecyclede katoenen garens zoals EKO yarn van Hoooked voor het interieur. Daarnaast zijn er garens van enkele familiespinnerijen in Europa en andere (eco)garens met een goed verhaal, zoals het Japanse Noro-garen, Mirasol uit Peru en de meer duurzame garens van Debbie Bliss in de studio te vinden.

De studio wordt gerund door Marijke Bongers en haar dochter Caitlin. Marijke heeft een passie voor verven met planten en Caitlin maakt handgesponnen garens van de mooiste Nederlandse Alpacavezels. Ook geven Marijke en Caitlin Bongers lessen in spinnen, haken, breien, naaien, stoffen bewerken, en verven met natuurlijke materialen.

Op zondag 8 april zijn we aanwezig op de beurs Knit&Knot in de mooie Koepelhal in Tilburg.

Deze keer niet met een kraam maar met een kleine expositie van ons werk en de natuurlijke materialen waar we mee werken. Lezingen over onze studio en projecten en een meet & greet voor onze echte fans 😉 Het precieze programma volgt nog, maar ik kan alvast vertellen dat we een deel van de dag lekker rustig boven in een eigen lichte ruimte zitten waar je kunt komen zitten met je eigen handwerk, en zo even de drukte van de verder zo leuke beurs kunt ontvluchten. Maar ook zijn we met een presentatie beneden aanwezig aan een van de activiteitentafels.

Voor het programma, kijk bij de workshops. Daar staan we tussen met onze activiteiten.