Fries Museum

In het Fries Museum vindt momenteel de tentoonstelling Breien plaats.

Ontdek de kunst van het breien! Stap de tentoonstelling binnen en laat je onderdompelen in een sprookjeswereld die bol staat van het breiwerk. Floddermutsen van ragfijn kantbreiwerk en bonte retrotruien uit de jaren 80, maar ook de trui van Sarah Lund uit de serie The Killing en het allernieuwste design. Verrassende kleding van jonge, populaire modeontwerpers als Bas Kosters en Stephen West toont hoe breien de mode nog steeds vernieuwt. En bizarre gebreide installaties van internationale kunstenaars laten je zien dat breien totale vrijheid in creatie biedt. Krijg je bij het zien van al dat breiwerk jeukende handen? Dan kun je gezellig een naaldje meebreien in de tentoonstelling. Breien! is te zien tot en met 28 augustus 2016.

Alle dagen zal Boukje Mulder ( medewerker Handwerken Zonder Grenzen) aanwezig zijn en ook laat ze eigen werk zien (wat denk je van een gebreide trouwjurk).
Op vrijdag 18 maart is Anita aanwezig. Anita geeft breiworkshops bij het Fries Museum.
Op zaterdag 19 maart Fries Museum-conservator Gieneke Arnolli aanwezig. Zij zal ook aanschuiven aan de blog-en vlogtafel. Daarnaast geeft zij ook nog een presentatie over de tentoonstelling Breien in het Fries Museum.