G&M Peg Looms

G&M Peg Looms
Standnummer 051b

G&M Peg Looms Beltrum is in de zomer van 2016 begonnen met het ambachtelijk vervaardigen van Peg Looms; oftewel ‘Stokjesweefgetouwen’. Doordat we zelf schapen hebben en daardoor ook flinke hoeveelheden wol, zochten we naar een manier om deze wol op een eenvoudige manier te verwerken. En nu bleek dat de Vikingen daar al een prachtig gereedschap voor hadden bedacht: Het stokjesweefgetouw!! Toen we eenmaal aan het weven raakten op onze eerste zelfgemaakte Peg Loom, werden we zó enthousiast door het gebruiksgemak en tegelijk de vele mogelijkheden van de Peg Loom, data we besloten om deze Peg Looms te gaan produceren en verkopen, zodat iedereen kan genieten van deze geweldige, eenvoudige en creatieve manier van weven.

Graag laten we u het Peg Loom weven zelf uitproberen op KNIT&KNOT. Alle workshop deelnemers zullen een lapje weven met Bobbiny garens op de Peg Loom. Het resultaat van deze gezamenlijke inspanning zal door G&M Peg Looms Beltrum en onze garen-sponsor “Bobbiny Cords”, worden verloot onder de geïnteresseerden.
Wilt u kans maken om een woonkussen te winnen? Lever dan uw gratis lootje in bij onze stand

Op onze website vindt u foto’s van onze Peg Looms, informatie over de verschillende formaten, prijzen en bestelwijze én een uitgebreide handleiding over Peg Loo weven. Wij hebben ook een demonstratievideo gemaakt over een aantal verschillende mogelijkheden van weven op een Peg Loom. Deze is te bekijken via de link op de website naar ons You Tube kanaal. Ook plaatsen we regelmatig foto’s en informatie over Peg Loom weeftechnieken op onze Facebook-pagina. Voor aanvullende informatie kunt u ons bereiken via e-mail of Facebook.

Vriendelijke groeten,
Guido en Monique