Het Breipunt

Het Breipunt
Standnummer 024

Of je nu breit om te ontspannen of om iets leuks te maken. Je kunt voor alles op het gebied van breien en haken terecht bij het Breipunt. Hier word je altijd op professionele wijze geholpen.

 


Wat achtergrond informatie:

Over Het Breipunt.
Brei je geest soepel & meer…
Dit is de ondertitel van het boek “Knit for health and wellness” van Betsan Corkhill dat in 2015 is uitgegeven. Zij is een voormalig fysiotherapeute en een pionier op het gebied van onderzoek naar breien en welzijn. Breien kan meditatief, creatief en een sociale activiteit zijn. Daarnaast kan het ook worden ingezet als instrument voor genezing en welzijn.
Marie-Louise heeft altijd al een voorliefde gehad voor handwerken en voor breien in het speciaal. Bijna zes jaar geleden besloot zij van haar passie haar beroep te maken en een breiwinkel te gaan openen. Dit was een zeer spannende periode. Zouden er meer mensen zijn die net zo graag breien? En, als die mensen er al waren, zouden ze dan de winkel wel kunnen vinden? Nou, dat het een goed idee was heeft het kleine breiwinkeltje wel bewezen! Na ruim vijf jaar geopend te zijn, zijn de activiteiten dan ook enorm uitgebreid. Ook heeft Marie-Louise zich op veel gebieden van breien en haken en materialen verder kunnen ontwikkelen om zo de klant nog beter van dienst te kunnen zijn.
Dit heeft er toe geleid dat het assortiment in de loop der tijd flink is gegroeid. Naast de Drops collectie, waar wij SUPERSTORE van zijn, zijn er nu ook eigen Breipunt Supersoft, Breipunt Samarkant en Kauni garens. Ook kunt u er hele mooie kledingstukken, van Kauni, aanschaffen die al voor u gebreid zijn. Er zijn ook speciale breipakketten van Christel Seyfarth en Judith van Brunschot, in schitterende kleuren, zodat u meteen aan de slag kunt. En de Kid Mohair die op dit moment erg in trek is, is op voorraad in prachtige nieuwe kleuren. Naast deze garens is er een ruim assortiment aan accessoires, zoals nieuw in de collectie de naalden van het schitterende merk HiyaHiya.
Of je nu breit omdat je graag mooie dingen maakt, om te ont-stressen of juist om gezellig bezig te zijn..met de aangeschafte wollen of garens van Het Breipunt kun je aan de gang. Daarbij wordt je zo nodig op professionele wijze geholpen als je er zelf niet uitkomt.
Ook kun je deelnemen aan een van de vele workshops die er regelmatig gegeven worden. Zoals de cursus HET BETERE BREIWERK van The Dutch Knitters, die wij naar Brabant gehaald hebben. Vraag in de winkel naar meer informatie hierover, of kijk op de website.