Isabella Yarnpainting

Standnummer Tafel 5ab

Ik ben gaan yarnpainten bij Betten Rouppe van der Voort. Ik begon met Indiaanse motieven. Yarnpainting komt van de Huichol Indianen. Op een plankje teken je het object of trekt iets over met carbonpapier, je smeert het dan in met speciale bijenwas en dan ga je yarnen; de draden leggen. Dat moet je leren want er is steeds maar 1 volgorde te hanteren om later in het werkstuk geen problemen te ondervinden.

Als muziekfreak ging ik mijn lievelingsplaten yarnpainten. Maar ik ontdekte een wereld van schitterende kunst als platenhoes. Mijn missie werd alle hoezen die ik mooi vind te gaan namaken op CD formaat. Er zijn oneindig veel mooie hoezen. Ik heb er nu 65. Yarnpaining is in principe technisch niet moeilijk, kinderen van 5 zowel als bejaarden heb ik het zien doen. Het is zeer rustgevend, kan overal, een fout is even uit te halen en opnieuw doen. Corrigeren kan met stiftkleuren. Gemiddeld ben ik per hoes 6 uur bezig.

Met deze kunst kan je meteen stoppen en het afgedekt wegleggen. Het moeilijke is iets bestaands namaken. Het mooie is veel maken. Je zoekt een missie, bloemen, dieren, boekkaften, iconen, kerken, alles, en je begint en stopt vervolgens niet meer tot alles er is. Mensen met interesse voor workshops (kinderfeestjes!) kunnen contact met ons opnemen.