Isabella Yarnpainting

Isabella
Standnummer Tafel 1

Isabella Yarnpainting

Toen Isabella ooit startte met Yarnpainting, begon ze met Indiaanse motieven. Yarnpainting komt van de Huichol Indianen. Op een plankje teken je het object of trek je iets over met carbonpapier, je smeert het dan in met speciale bijenwas en dan ga je yarnen; de draden leggen. Dat moet je leren want er is steeds maar één volgorde te hanteren om later in het werkstuk geen problemen te ondervinden.

Als muziekfreak ging ik mijn lievelingsplaten yarnpainten. Maar ik ontdekte een wereld van schitterende kunst als platenhoes. Mijn missie werd alle hoezen die ik mooi vind te gaan namaken op CD formaat. Er zijn oneindig veel mooie hoezen, ik heb inmiddels een hele collectie. Yarnpainting is in principe technisch niet moeilijk, kinderen van vijf zowel als bejaarden heb ik het zien doen. Het is zeer rustgevend, kan overal, een fout is even uit te halen en opnieuw doen. Corrigeren kan met stiftkleuren. Gemiddeld ben ik per hoes 6 uur bezig.

Het is een leuke hobby. Je zoekt een thema bloemen, dieren, boekkaften, iconen, kerken, bedenk het maar en je kan aan de slag! Met deze kunst kan je meteen stoppen en het afgedekt wegleggen en later weer verder gaan. Mensen met interesse voor workshops (kinderfeestjes!) kunnen contact met ons opnemen. Op KNIT&KNOT SummerSpecial geef ik een workshop, informatie daarover vind je op de activiteitenpagina. Kinderen mogen gratis aanschuiven op vertoon van hun workshopkaart. Ik neem diverse pakketjes mee die te koop zijn om thuis zelf aan de gang te gaan met Yarnpainting.