Kaatje Maakt

Kaatje Maakt
Standnummer 045

Haken …is meer dan een Hobby

Even voorstellen: Ik ben Kaatje van Kaatje Maakt 123.

Sinds ik mij kan herinneren, ben ik aan het handwerken. Dit heb ik geleerd van mijn moeder. Maar rond je 13e krijg je andere interesses, zoals leuke kleren. Dus kwam de naaimachine daarvoor in de plaats. Natuurlijk om mooie kleding voor mezelf te maken en later zeker ook voor de kinderen.

Toch begon het weer te kriebelen en tijdens het wachten bij het sporten van de kinderen kwam de haaknaald weer tevoorschijn. Volop reacties: “Wat leuk! Bent u aan het punniken?” Nee dit is haken! “Oh, dat deed mijn oma ook! Zo gezellig!” ….En zo is het weer begonnen. Mutsen voor Carnaval, omslagdoeken, haarbanden, tassen,  dekens. Niets is mij te gek….

Misschien ken je mij van de Rijgsjaal (een wereldwijde hit), de Frazzle Herfst sjaal, de Amazing Pink Stola of de Pieten Theepot. En vergeet de Big fat bottom bag niet, een super leuke granny bag! De zomerhit van 2022!

Velen hebben inmiddels een ‘het tasje voor geluk’, een handig projecttasje voor onderweg, in bezit. Het voornemen is om eind van dit jaar weer te starten met een nieuwe collectie tasjes.

Ik heb meegedaan aan de HaakSter van Nederland  van Wolplein, maar vind het heerlijk om zo nu en dan alleen te haken op m’n favoriete plekje in huis, of samen met mijn man tijdens het vissen. Maar haken met elkaar, blijft  mijn passie. Inmiddels heb ik twee haakgroepen in de omgeving van Den Bosch. Natuurlijk wordt er gehaakt én gebreid, maar we delen ook veel lief en leed. Dit alles onder het genot van een heerlijke bak koffie of thee én iets lekkers.

Samen met Steef van “Haak er op Los”, die ik heb leren kennen op KNIT&KNOT, zitten we inmiddels in het redactie team van KNIT&KNOT. En samen zijn we begonnen met het maken van Vlogs. Een van de eerste Vlogs was: “Hakers die gaan breien”, met aandacht voor waar je als haker tegen aanloopt.  We beleven hier samen erg veel lol aan en dit is terug te zien in onze vlogs.

Onder het motto  “niets moet en alles mag” maken wij verschillende vlogs over boeken, handwerkwinkels,  de Haakcruise, beurzen en brengen we ook regelmatig een patroon uit. We hopen nog vele gezellige en leuke vlogs samen te maken! Om je  alvast nieuwsgierig te maken:  In de wintermaanden staat er weer wat leuks te gebeuren!!

Praatje met een draadje

Samen handwerken, daar beleven we lol aan.. Zo is ons concept ‘Praatje met een Draadje’ ontstaan voor onze deelname aan KNIT&KNOT. Wat is er nu leuker dan in een gezellige sfeer (een huiskamer bijvoorbeeld) een praatje te maken en intussen gezellig te handwerken? Daarom nemen we onze huiskamer mee naar de beurs. Bij activiteiten lees je wat we daar gaan doen.

Haak een eenvoudige granny square – Knit & Knot (knitenknot.nl)