Made by Cora

Made by Cora
Standnummer Tafel 4a

Een paar jaar geleden was ik op zoek naar leuke patronen en garens om knuffels mee te haken. Niet de standaard knuffels die je overal in de winkel ziet… maar net wat anders. Knuffels met hun eigen kijk en garens in de kleuren die de wereld net wat zachter en liever maken.

Dus start de zoektocht op internet en kwam ik uit bij een aantal Noorse, Deense en Zweedse ontwerpsters met prachtige boeken. Boeken en garens besteld en aan de haak. Ieder knuffel die ik haak is uniek. Ze krijgen allemaal een naamkaartje waar mijn vader met veel liefde en in prachtige letters een naam op schrijft.

Maar als ondernemer heb je ook kleine en wat grotere dromen. Een van die dromen is een eigen serie knuffelbeesies te ontwerpen, te haken en vervolgens het patroon van deze beesies uitgeven in de vorm van je eigen patronenboekjes. Sinds kort is deze droom uitgekomen. Ik heb een serie knuffelbeesies ontworpen genaamd de Eigengijsjes.

Het eerste Eigengijsje wat uit mijn haaknaald is gekropen is Ollieee met zijn stoffen oren. Ollieee heeft stoffen oren die gemaakt zijn een stukje spijkerstof van de lievelingsbroek van mijn zoon en een stukje stof van een truitje van mijn dochter. Op deze manier heb ik stofjes met dierbare herinneringen verwerkt in een verwerkt in een bijzondere knuffel.

Een Eigengijsje heeft alles wat ik zoek in een knuffel, lange armen en benen om lekker mee te slepen. Een snoetje wat op zijn eigen manier de grote wereld in kijkt. De een wat dromerig en de ander wat brutaler, maar allemaal gehaakt van garen met een zachte en toch stoere uitstraling.

Ik ben benieuwd wat jij er van vindt. Je kunt me zaterdag 26 oktober vinden op KNIT&KNOT aan een van de tafels in het midden van de hal.
Ben je enthousiast? De patronenboekjes van mijn eigen ontworpen serie de Eigengijsjes zijn te koop.