Milan Bindu

Naast ons bedrijf voeren wij ook een Stichting: Milan BIndu. Milan Bindu is onze sponsor stichting welke voor ziet in de bouw van scholen, kleine plaatelands ziekenhuisjes, een viltwerkplaats, zorg voor kinderen met een verstandelijke beperking. En nu ook voor huisjes voor met name alleenstaande vrouwen met kinderen, die alles verloren zijn door de aardbeving in 2015. Nog steeds wonen zij in een hutje, wat geen huis te noemen is en erg koud is, voornamelijk in de winter.

Ook starten wij het proces voor de vrouwen om een beroep te leren. Wij investeren in een opleiding om een proffesioneel breister te worden. Iemand die ingewikkelde en mooie patronen kan breien, waardoor zij voor de buitenlandse markt mutsen, sjaals, truien en vesten kunnen breien. Wij brengen het voor hen op de Nederlandse markt en t.z.t. ook op deze beurs.

Inmiddels hebben we land voor hen gekocht en een toegangsweg wordt aangelegd. Er is geld gedoneerd voor de bouw van een creche en een ruimte waar de vrouwen hun opleiding krijgen. De opleiding kan al over drie maanden beginnen.

De volgende stap is het bouwen van 34 huisjes, speciaal voor deze vrouwen. Wilde ganzen steunt ons hierin, maar om dit te verwezenlijken moeten wij als Stichting € 170.000 bij elkaar zien te krijgen. Hier mogen we tweejaar overdoen. We bouwen in vier etappes. We zijn per 1 april aan de eerste etappe begonnen: € 42.500.

Bouwt u mee?