“meet the bloggers” Schuif aan bij onze gezellige brei- en haaktafel

Bloggers, specialisten  en overige haak- en breiliefhebbers

Meet the Bloggers

Schuif aan bij de Bloggers, specialisten  en overige haak- en breiliefhebbers!

Vind je het leuk om tijdens KNIT&KNOT gezellig aan te schuiven! Ga gezellig zitten, wat heb je gekocht, hoe doe jij dat nou? Oh maak je dat zo? Wie weet zit je wel naast je favoriete Blogger!  Sommige gaan actief aan de slag, de ander demonstreert en er zijn er ook die graag praten en breien en je verder op weghelpen met tips & trics! Dus kom zitten en haak aan!

Weet je wie er zo al komen?

Club Geluk

Marieke en Barbara komen op vrijdag 18 maart een workshop bloemen breien geven aan de tafel bij de bloggers en de vloggers! Ze nemen uiteraard ook een aantal van hun bizarre breisels mee! Ze nemen uiteraard ook een aantal van hun bizarre breisels mee! Promoten hun boek, gaan bloemetjes haken en… je mag op de foto met Mr February!

Jan Nauwelaerts

Op vrijdag 18 maart tussen 11.00 en 16.00 uur is Jan Nauwelaerts (uit België) aanwezig. Jan is ongeveer 9 jaar geleden begonnen met breien door een opmerking dat breien niets voor mannen is. Kom gezellig kijken wat het resultaat daarvan is. Hij heeft zich de techniek Entrelac eigen gemaakt en wil deze graag doorgeven aan anderen. Hij brengt wat creaties mee en laat je graag kennismaken met deze techniek.

150x112 jan nauwelaerts 2150x91 jan nauwelaerts 3150x112 jan nauwelaerts 1150x112 jan nauwelaerts 4

 

RiannesHaaksels

Rianne laat op zaterdag 19 maart tussen 11.00 en 14.00 uur zien wat ze allemaal maakt, waar ze mee bezig is. Ze geeft workshops Wayuu mochila haken. Dus als hier vragen over zijn, stel ze gerust aan Rianne. (Hier wordt geen workshop gegeven).

T-jonge blogspot

Op zondag 20 maart tussen 11.00 en 14.30 zal Marlies Heijmerink van T-jonge blogspot aanwezig zijn. Schuif gezellig aan voor leuke ideeën of om gewoon samen te breien/haken. Marlies gaat o.a. bloemetjes haken en onze bloemenvaas aanvullen!

150x267 tjonge 150x231 tjonge 150x200 tjonge 150x112 tjonge

De Haakhelden

 Dit zijn moeder en dochter Helderop, samen De haakhelden.
Samen haken, shoppen voor wol en samen bloggen.

Op zaterdag 19 maart zitten ze gezellig aan tafel. Schuif aan, kom lekker kletsen over wolletjes, haaknaalden, winkels, patronen en boekjes. Of kom met je haakvragen, dan kijken we of we kunnen helpen.
Ongedwongen, gezellig praten over de gezamenlijke passie: haken.

150x100 de haakhelden

Dutch Knitty

Beetje verslaafd aan Fair Isle en top-down breien komt Knitty gezellig langs om te laten zien wat het precies is. Ze brengt een aantal fair isle shawls en top-down truien/ vesten mee om te laten zien wat je met deze technieken kunt maken.
Ze is op vrijdag en zondag aanwezig van 12.00 tot 13.30 uur en op zaterdag van 14.00 tot 15.30 uur.
Dus heb je vragen over bepaalde brei technieken, Dutch Knitty kan je daarbij hoogstwaarschijnlijk wel helpen.

Fox & Crow

Fox & Crow handmade breit, haakt of naait het. Liefst met wol, katoen of leer.

Op zaterdag 19 maart kun je haar ontmoeten.

Amimammie

Amimammie wil je graag helpen als je vastloopt in een patroon van een amigurumi. Heb je dus een amigurumi waar je niet uitkomt, breng je haakwerk mee en dan probeert ze je verder op weg te helpen.Weet je niet hoe je een magische ring kunt maken. Amimammie legt het je graag uit. Ze is aanwezig op zondag 20 maart van 11:00 – 13:00.Tevens brengt ze ook wat leuke ami’s mee.

 

Fries Museum

 In het Fries Museum vindt momenteel de tentoonstelling Breien plaats. 

Alle dagen zal Boukje Mulder ( medewerker Handwerken Zonder Grenzen) aanwezig zijn en ook laat ze eigen werk zien (wat denk je van een gebreide trouwjurk).
Op vrijdag 18 maart is Anita aanwezig. Anita geeft breiworkshops bij het Fries Museum.
Op zaterdag 19 maart Fries Museum-conservator Gieneke Arnolli aanwezig. Zij zal ook aanschuiven aan de blog-en vlogtafel. Daarnaast geeft zij ook nog een presentatie over de tentoonstelling Breien in het Fries Museum.

De grootste gehaakte deken

HAAK JE MET ONS MEE?!!!!

Leeuwarden is in het 2018 de culturele hoofdstad van Europa; Esmeralda en Monique grijpen deze gelegenheid aan om een project te presenteren van sociale hartelijkheid d.m.v. het haken van de Grootste Gehaakte deken van de wereld. Dit alles met medewerking van iedere enthousiaste haker,  ervaren of niet, oud of jong. Alle regio’s van Nederland doen mee.

Wij, Marrosa, handwerk- en hobbyzaak, Julianastraat 98A te Rijen doen hieraan mee en wij zijn het centrale inlevering- en ondersteuningspunt voor het Zuiden.

Tijdens deze gezellige Brabantse Brei- en Haakdagen liggen er “HAAK MAAR AAN” kaartjes waar de eerste twee toeren al voor je zijn gehaakt.

Meedoen is dus heel eenvoudig. Wij helpen je er ook mee op weg want we hebben materiaal klaarliggen en er staan ervaren medewerksters voor je klaar. De materialen zijn geschonken door de Firma GBrouwer & Zn., dé groothandel in fournituren, mode, wol en handwerken.

Het uiteindelijke doel is om van alle granny squares dekens te maken van 140 bij 200 cm, die samengevoegd de grootste gehaakte deken van de wereld zal worden.

Hierna wordt deze grote deken weer teruggebracht tot de maten van 140 bij 200 cm, welke weer terecht zullen komen bij een goed doel. Zo snijdt het mes aan twee kanten: u kunt samen met collega’s, vriendinnen en handwerkclubs werken op een ontmoetingsplek en bovendien een waardevolle bijdrage leveren aan een goed doel.

HAKEN IS VERBINDEN

Informatiefilm van Esmeralda en Monique

Foto Esmeralda en Monique

Hardloop rokje haken

Twee dingen die ik fijn vind: haken en hardlopen! Dat gaat best heel goed samen. Dus ik schreef het boek Rokjes Haken voor Hippe Meiden (Forte). Met veel leuke rokjes voor meisjes en vrouwen! Nu ga ik met een vriendin meelopen met de Rokjesdagloop 2016. Hiervoor ga ik een gek, felgekleurd, HARDLOOPROKJE ontwerpen!
Op zondag 20 maart zit ik de gehele dag aan de gezellige brei- en haaktafel en zal ik aan mijn hardlooprokjes haken. Je kunt dan zien hoe ik dat doe! Mijn ontwerpen ontstaan altijd heel erg op gevoel. Dat vind ik heerlijk en dan werk ik het uit voor wie het ook wil maken. Van dit hardlooprokje is op de Knit&Knot beurs een haakpakket verkrijgbaar! En natuurlijk kun je met je vragen bij mij terecht. Ook kun je je boek door mij laten signeren. En als je het boek Rokjes Haken nog niet hebt kun je dat ook op de beurs kopen. Ik heb er zin in en hoop jullie te zien aan de brei- en haaktafel.