Sixty ply candies

Sixty ply candies
Standnummer 071

Wat zou jij doen met honderden bollen wol, verzameld tijdens reizen over de hele wereld.
Met deze gedachte liep Trudie haar studio binnen en startte in mei 2018 met haar nieuwste project: Sixty Ply Candies.

Trudie, opgegroeid in een interieurbouw familie kan absoluut niet stilzitten. Uitdagende freelance klussen bij diverse opdrachtgevers gaven Trudie de mogelijkheid om te groeien en te ontwikkelen en haar creativiteit de vrije loop te laten.
In opdracht van een reclamebureau toverde ze bijvoorbeeld tweedehands kleding om tot een hip modemerk voor het Leger des Heils, waar ze voorpaginanieuws was van alle nationale kranten en media. Maar ze maakt ook zelf meubels, kleding en decors voor fotografie. Ze  illustreert, decoreert en styled interieurs en had haar eigen kindermodemerk Muy Malo waar ze zelf de ontwerper van was. Niets is haar teveel en ze stopt het liefst haar passie in alles tegelijk.

Door vele reizen die ze maakte door Peru, India, Azië en Amerika, – of het nou voor inspiratie of productie was-, zaten er toch (zomaar) telkens weer wat extra kilo’s wol in haar koffer. Trudie was namelijk altijd op zoek naar de mooiste materialen voor haar collecties, waar ter wereld ze ook was. Zo kwam het uiteindelijk dat daar de honderden bollen wol aan voorraad op haar studio lagen. En tja…wat doe je daarmee?

Zonder idee, zonder patroon is ze gewoon weer gestart met handbreien. Breien doet ze al ze vanaf haar 7de jaar. Ze mixte de draden op kleur en dikte en breidde de mooiste unieke stuks die je nergens in een breiboekje terug kunt vinden. Na haar succes op de Dutch Design Week 2018 en op het platform van de de Modefabriek “Dress like a man, do it!” kan ook nu jij haar werken gaan bewonderen op KNIT&KNOT!

Trudie is inmiddels gestart met de SIXTY PLY CANDIES breiclub in Valkenswaard, zij gaat je graag daarover meer vertellen. Je kunt je nog aanmelden via haar website: https://trudiewijnen.com/de-breiclub/
(foto’s van Sixty ply candies)