Tilingo-Nepra

Standnummer 058

Helaas zijn wij door persoonlijke omstandigheden niet aanwezig.

Primeur: Wandel-wol

Tilingo is een Fair Trade gecertificeerd bedrijf dat al 24 jaar handelt met bedrijfjes in ontwikkelingslanden die een afstand tot de wereldmarkt hebben.

Geïnspireerd door het vele wandelen, dat veel mensen doen sinds de corona, komen wij met een product op de markt dat blaren, drukpunten en andere ongemakken bij het wandelen doet voorkomen.

Wandel-wol bestaat uit 100% gekaarde schapenwol zonder chemische toevoegingen. Het materiaal is zacht, bevat lanoline (wolvet) en geeft u het gevoel op wolken te lopen. Wandel-wol is door zijn natuurlijke afkomst biologisch afbreekbaar. Het  absorbeert transpiratievocht en ventileert. Zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. De wol verzacht ontstane  blaren en voorkomt blaarvorming. Werkt druk-ontlastend en is een behoud voor teennagels en voeten.

Al eeuwen geleden hoedden de herders uit Nepal hun schapen in de uitlopers van de Himalaya. Wanneer zij in de winter koude voeten kregen  dan knipten zij stukjes vacht bij het schaap weg, zij omwikkelende dit rondom hun voeten en zo kregen zij heerlijke warme voeten. Door de warmte begonnen de voeten te transpireren, werden vochtig en door de wrijving vervilte de wol. Zo ontstond er vilt dat later ook gebruikt werd om onder hun kleding te dragen, waardoor ze heerlijk warm bleven.

Wie hebben baat bij wandel-wol?

Wandel-wol is geschikt voor wandelaars, sporters, shoppers en mensen met weinig vetpolster onder de voet. Het helpt bij koude voeten, pijnlijke likdoorns tussen of rondom de tenen, wintertenen, hielspoor en bij een branderig gevoel onder de bal van de voet. Dit alles is ter voorkoming van traumanagels bij het sporten of bij lange afstandswandelingen. 

Hoe gebruik je wandel-wol?

Je kunt wandel-wol gebruiken tussen de tenen om drukpunten te voorkomen en rondom je hiel om blaren te voorkomen. Maar je kunt de tenen ook met wandel-wol helemaal inpakken, waardoor er blaren worden voorkomen. Wandel-wol verhoogt het wandel plezier. 

Fijne wandeltochten!