Draadpracht

Docent: Yvonne Emondt

Draadpracht

Docent: Yvonne Emondt

Workshop 1: Guimpehaken

We maken een boekenlegger of armbandje met de guimpe haaktechniek, ook wel netvorkhaken genoemd. De workshop is inclusief garen.
Indien mogelijk meenemen haaknaald  2 of 2,5 mm. De benodigde guimpenaald en/of haaknaald met dubbele kop zijn ook in bruikleen beschikbaar.


Docent: Yvonne Emondt


 

 

 

 

 


Workshop 2: Tunisch (Illusie) haken

We maken een mokwarmer waarbij er diverse steken worden gebruikt. Wil je Tunisch illusie haken? Dan kan dat ook. Je haakt met twee kleuren, waarbij voor de teruggaande rij van kleur wordt gewisseld, zodat iedere toer uit twee kleuren bestaat. In het werk worden boven elkaar de gewone Tunische steek en averechtse steek (ook wel ribbelsteek) met elkaar afgewisseld.

Bij deze techniek zie je bij bepaalde lichtval/invalshoek het patroon. Deze techniek kost wel iets meer tijd, dus zal eerder thuis afgemaakt moeten worden. De workshop is inclusief garen en mok. Indien mogelijk zelf meenemen: Tunische haaknaald 6 of 6,5 mm. De benodigde Tunische haaknaald is ook in bruikleen beschikbaar


Docent: Yvonne Emondt


 

 

 

 

 

 

 


Over @Draadpracht (alleen op woensdag aanwezig)

Mijn naam is Yvonne Emondt en ik ben de oprichtster van Draadpracht. Naast vele handwerkhobby’s was ik jaren als activiteitenbegeleidster werkzaam. Nadat ik de opleiding tot “handwerkleerkracht voor het basisonderwijs” heb afgerond, geef ik tegenwoordig les op de Vrije School. Hier kan ik de jeugd enthousiast maken voor allerlei handwerktechnieken, zoals haken, breien en borduren.