Holland Creatief

Antje de Smet

Holland Creatief

Antje de Smet

Workshop 1: Koken met Wol

Tijdens deze workshop is aanwezig:

  • Benodigdheden voor het wolverven
  • Een fijne selectie puur natuur garens, geschikt voor breien, haken, weven of wolverven
  • Handgeverfde garens

Tijdens de workshop “koken met wol” bied ik je een kijkje in de keuken van het wolverven. We gaan aan de slag met potten en pannen en koken een heerlijke maaltijd met wol en Acid dye als ingrediënten. Je creëert je eigen kleurrecept, die je gaat inspireren om aan de slag te gaan in je eigen keuken. Met de opgedane kennis-en-kunde kun je thuis met eenvoudige middelen aan de slag om eindelijk zelf je eigen wol te verven.

Zoals in elke keuken, kan ook hier geknoeid worden en moeten we veilig werken. We werken uiteraard in kleine groepjes. Ik zorg voor plastic schorten en handschoenen. Iedereen is wel verantwoordelijk voor zijn of haar eigen kleding. De wolgerechtjes die we samen gaan koken mag je natuurlijk mee naar huis nemen.

 

 

 

 

 

 

 


Docent: Antje de Smet


Over @Holland Creatief

Holland Creatief is het label dat staat voor mijn passie en liefde voor wol, draadjes leuke stofjes, fournituren, kant, vintage en nog veel meer. Het staat voor alles waar ik gelukkig en blij van wordt op creatief gebied. Na het verven van mijn eerste streng wol werd ik verliefd op het fantastische kleur resultaat. De transformatie van strengen wol in kleurrijke kunstwerkjes blijft mij fascineren. Elke streng is uniek, een feest om ermee te werken. Mijn inspiratie voor kleur haal ik uit de natuur en de mooie dingen van het leven. Het verven van de wol doe ik met de hand in mijn atelier op het Hollandse platteland. Daar ben ik omgeven door bloemen, fruitbomen en kippen die scharrelen in de boomgaard en moestuin.

Met mijn winkel op wielen bezoek ik creatieve evenementen en ontmoet ik zielsverwanten met wie ik de liefde voor garen en draad deel. Altijd weer een feestje! In mijn webwinkel wil ik een selectie van mijn collectie wol, breigarens en aanverwante artikelen met je delen. Ik hoop dat je net zoveel plezier en liefde vindt in het werken met mijn wol en garens, als ik heb in het creëren ervan.

Liefs Antje