Kaartweven

Marieke Kranenburg

Kaartweven

Marieke Kranenburg

Workshop: Kaartweven met vier kleuren

In de workshop kaartweven met vier kleuren maak je een smal bandje met behulp van 20 kaartjes. In elk kaartje zitten vier gaten en door de kaarten te draaien kun je verschillende kleuren boven krijgen, waardoor je patronen kunt maken. In de workshop leer je hoe je de kaarten goed legt, hoe je een patroon kunt weven en aan het einde leg ik kort uit, hoe je ook zelf patronen kunt tekenen.

Meenemen: Voor al het materiaal wordt gezorgd. De ketting met de kaartjes en je weefsel kun je aan het einde mee naar huis nemen, inclusief een handleiding met de uitleg van de techniek en patronen. Het kaartweven zelf doe je op een kaartweefplank. Tijdens de workshop kun je een plank gebruiken, maar deze zijn niet te koop. Wel zal ik een beschrijving meenemen hoe je zelf een plank kunt maken. Heb je een inkle loom? Dan kan je deze meenemen, zodat we de ketting daarop kunnen zetten.


Docent: Marieke Kranenburg


Over @Kaartweven

Eind 2014 ben ik, puur ter ontspanning naast mijn baan aan de Universiteit van Amsterdam, begonnen met bandweven op de inkle loom. De hobby is volledig uit de hand gelopen.  Na het bandweven ontdekte ik het kaartweven en vervolgens het backstrap weven. Inmiddels doe ik alles door elkaar, schrijf ik sinds 2017 een blog over band- en kaartweven, geef ik door het hele land workshops en heb ik sinds maart 2020 een eigen weefatelier in onze achtertuin.