Kleurenlab

Jan-Herman

Kleurenlab

Jan-Herman

Kleurenlab

Jan-Herman geeft workshops kleurenleer voor toepassing binnen de verschillende handwerktechnieken. Deze workshops kunnen variëren in lengte van een uur tot een heel weekend. Het doel is om angst weg te nemen voor het combineren van kleuren. Daarvoor zijn er simpele regeltjes, die in de workshops behandeld worden. Het is heus niet alleen maar theorie maar de cursisten gaan ook zelf aan de slag om combinaties te maken.

De ervaring met kleuren heeft Jan-Herman opgedaan tijdens zijn jarenlange werkzaamheden in de nationale- en internationale mode-industrie. Bovendien heeft hij ook nog een opleiding als docent textiele werkvormen. Verder is hij actief als ontwerper van breipatronen die verkocht worden via de website van Bregina.


In het “winkeltje” van Bregina en het Kleurenlab kunt u vinden:

  • Pakketten van onze ontwerpen inclusief de daarbij behorende materialen, als sjaals, mitten, cowls etc.
  • Drie kwaliteiten van het bekende merk Knoll, een Shetlandachtig garen, een dunne kwaliteit tweed en een dikkere kwaliteit tweed. Allemaal 100% wol.
  • Met de hand geverfde wol in diverse kwaliteiten variërend van sokkenwol, Blue Faced Leicester tot mohair.

Docent: Jan-Herman Lamers

 

 

 

 

 

 

 

 


Workshop:
Kleurenleer

In verband met de lengte van de workshop gaan we aan de hand van afbeeldingen in een lekker vaartje door de kleurenleer heen en leggen de nadruk op het maken contrasten en/of harmonieën die we later gaan toepassen in de workshop Fair Isle breien. Voor deze workshop hoeft u niets mee te nemen behalve een gezonde dosis nieuwsgierigheid.