Schaap & Draak

Liset van Hoorickx

Schaap & Draak

Liset van Hoorickx

Workshop 1: Spinnen met een Spintol

Tijdens deze workshop gaan we meteen aan de slag om een leuk draadje te spinnen met een spintol. Daarna gaan we deze twijnen tot een 2-draads garen. We gebruiken hiervoor gewassen en gekaarde schapenwol en lontwol. Aan het eind van de workshop ga je naar huis met je eerste zelfgesponnen strengetje garen.

Moeilijkheidsgraad: Deze workshop is voor beginners, we hebben niet genoeg tijd om diep op technieken in te gaan.

 

 

 


Workshop 2: Introductie Spinnen met een Spinnewiel

Tijdens deze workshop gaan we meteen aan de slag op een spinnewiel. Je leert het wiel te laten draaien. We maken de wol spinklaar en gaan dan een leuke draad spinnen. Daarna gaan we deze twijnen tot een 2-draads garen. We gebruiken hiervoor gewassen en gekaarde schapenwol en lontwol. Tijdens de workshop staat voor iedere deelnemer een spinnewiel klaar om te gebruiken en meteen aan de slag te kunnen.

Aan het eind van de workshop ga je naar huis met je eerste zelfgesponnen strengetje garen.

Meenemen: Je neemt zelf comfortabele sokken mee. We gebruiken de spinnewielen op kousenvoeten. Hierdoor voel je de bewegingen van het spinnewiel veel beter dan met bijv. schoenen.

Moeilijkheidsgraad: Deze workshop is voor beginners, we hebben niet genoeg tijd om diep op technieken in te gaan.


Workshop 3: Spinnen met spintol of spinnenwiel (Inloop)

Vrije inloop om een spintol of spinnewiel uit te proberen.

Meenemen: De spinnewielen kunnen op kousenvoeten gebruikt worden, dus neem zelf comfortabele sokken mee.

 

 

 

 

 


Docent: Liset van Hoorickx


Over @Schaap & Draak

Schaap & Draak is een Zeeuws-Vlaamse indie dyer met een kleurrijk aanbod van handgeverfde Garens, Spin- en viltwol. Sinds de eerste editie zijn we deelnemer op de KNIT&KNOT beurzen en hebben ondertussen ook een leuke online webwinkel. We verven een breed aanbod van lontwol, zijde, garens in vooral verzadigde kleuren.

Naar het KNIT&KNOT Verwennement nemen we een selectie aan handgeverfde lontwol en garens mee. En natuurlijk Spintol-pakketjes.