Sessie 1.1
10:00 – 12:00 uur
Bohus Sticknung

Sessie 1.1
10:00 – 12:00 uur
Bohus Sticknung

Elke dag vinden er, verdeeld over twee zalen, drie sessies plaats, die uit drie verschillende workshops bestaan. Je hebt per dag dus keuze uit negen verschillende workshops. Let er bij je keuze wel op, dat je geen twee workshops kiest op hetzelfde tijdstip. Je kunt per dag maximaal drie minimasterclasses volgen.

De moeilijkheidsgraad wordt aangegeven door een aantal sterren. Voor uitleg klik op deze ster

Locatie: KNIT&KNOT – Koepelhal Tilburg
Zaal: 1 – 1e verdieping, er is geen lift aanwezig
Tijdstip: 10:00 – 12:00 uur
Zorg dat je op tijd bent. Op vertoon van je ticket mag je 10 minuten voor aanvang van de minimasterclass naar boven. Gemiste workshops kunnen helaas niet op een ander tijdstip worden ingehaald.

Maximaal aantal deelnemers per workshop: 12
Er mag tijdens de workshops gefotografeerd worden voor eigen gebruik
Reserveer deze BroodjeBreien minimasterclass op de dag van je keuze via de button onderaan de pagina

SESSIE 1.1 Workshop: Bohus Stickning

Inspiratie: Zweden
Docent: Myrna Scholma
Techniek: Breien

Inhoud:
Bohus Stickning is een werkverschaffingsproject, dat in de jaren ’30 voor vrouwen in het Bohuslan district in Zweden van start ging. De manier van breien en de motieven die hier gebruikt werden, zijn kenmerkend en nog steeds actueel. Het verhaal achter het project is bijzonder inspirerend. We adviseren je, welke garens, verkrijgbaar op KNIT&KNOT, geschikt zijn om voor deze techniek te gebruiken.

Huiswerk:
Voor de voorpret maar zeker niet verplicht. In de Engelstalige Knitty vind je een artikel van Crissy Gartiner. Het artikel gaat over “texturize your knitting”. (Crissy Gartiner ontwerpt breipatronen en is vooral bekend van haar sokkenboeken). Om jezelf voor te bereiden op deze klas, brei je zelf dit voorbeeld: Voorbeeld-Knitty
Via https://digitaltmuseum.se/011024287565/monsterritning-och-garnrester kom je in het digitale museum van Zweden, waar een schat aan oorspronkelijke bohus patronen kosteloos ter beschikking wordt gesteld. Print alvast jouw lievelingsteltekening uit en neem mee.

Meenemen: Breinaalden 2½ mm, kleurpotloden en eventueel jouw huiswerk

Kosten: € 25,00
Inbegrepen bij deze sessie: koffie/thee/water en naar keus een croissant of zoete lekkernij.
De prijs is exclusief entree KNIT&KNOT.

Wat krijg je nog meer?
Uitgebreide instructie en advies tijdens de klas. Een materialenpakket met voldoende en meerdere kleuren wol om aan de gang te gaan. Een duidelijke hand-out met notitiemogelijkheden, uitgebreide instructie en informatie, waarmee je thuis zelf verder kunt oefenen.