Sessie 1.2
10.00 : 11.30 uur
Kant, haken, natuur

Sessie 1.2
10.00 : 11.30 uur
Kant, haken, natuur

Elke dag vinden er vier sessies plaats, die uit drie verschillende workshops bestaan Je hebt per dag dus keuze uit twaalf verschillende workshops. Je kunt er echter maximaal vier op een dag volgen. Let er bij je keuze wel op, dat je geen twee workshops kiest op hetzelfde tijdstip.

Locatie: KNIT&KNOT Koepelhal Tilburg
Bovenzaal 1 of 2 – 1e verdieping, er is geen lift aanwezig
Tijdstip: 10:00-11:30 uur (de sessie start om 10.00 uur, zorg dat u op tijd bent. Op vertoon van uw ticket kunt u vanaf 9.30 uur naar binnen)
Maximaal aantal deelnemers per workshop: 12
Er mag tijdens de workshops gefotografeerd worden voor eigen gebruik
Reserveer deze broodje breien workshop op de dag van je keuze via de button onderaan de pagina

SESSIE 1.2 Workshop: Kant, haken, natuur

Inspiratie: Ierland

Docent: Kittie Stappers

Techniek: Haken

Inhoud:
In deze broodje breien haken we het begin van een kanten kraagje. We leren dat aan elkaar te bevestigen, zoals dat in het Ierse kanthaakwerk gebruikelijk is. Zo maak je een begin aan jouw eigen kraagje, dat je later zelf af kunt maken. Kittie heeft een techniek ontwikkeld, die sterk geïnspireerd is op het Ierse kanthaakwerk, maar tijdens een klas van 1½ uur sneller uit te voeren is. Je haakt tijdens de les jouw eerste drie motieven in verschillende diktes. We adviseren graag welke wol/zijdesoorten, op de beurs verkrijgbaar, geschikt zijn om een dergelijke techniek mee te maken.

Niveau: Je moet al goed kunnen haken en zelfstandig tel tekeningen van haaksteken kunnen lezen

Meenemen: Haaknaald 2 of 2½ mm, stopnaald, schaartje, pen of potlood

Kosten: € 25,00 (Inbegrepen: Koffie/thee en zoete lekkernijen, exclusief entree KNIT&KNOT)

Wat krijg je?
Uitgebreide instructie en advies tijdens de klas, hand-out met notitiemogelijkheid, achtergrondinformatie over techniek en land van herkomst, een papieren patroon voor jouw kraagje op ware grootte, tel tekeningen voor zes patronen van onderdelen van het kraagje, vertaallijst van Engelse en Amerikaanse benamingen en overzicht van tekens, die gebruikt worden in patronen, voldoende kantgaren (zijde/wol) in twee diktes, om de eerste proefstukjes te maken, informatie om verder te studeren op de techniek, boodschappenlijstje met juiste hoeveelheid zijde/wol om jouw eigen kraagje te maken.

Bestel sessie 1.2 voor
donderdag 4 april

Bestel sessie 1.2 voor
    vrijdag 5 april

Bestel sessie 1.2 voor
  zaterdag 6 april