Sessie 1.2
10:00 – 12:00 uur
Iers kant

Sessie 1.2
10:00 – 12:00 uur
Iers kant

Elke dag vinden er, verdeeld over twee zalen, drie sessies plaats, die uit drie verschillende workshops bestaan. Je hebt per dag dus keuze uit negen verschillende workshops. Let er bij je keuze wel op, dat je geen twee workshops kiest op hetzelfde tijdstip. Je kunt per dag maximaal drie minimasterclasses volgen.

De moeilijkheidsgraad wordt aangegeven door een aantal sterren. Voor uitleg klik op deze ster

Locatie: KNIT&KNOT – Koepelhal Tilburg
Zaal: 1 – 1e verdieping, er is geen lift aanwezig
Tijdstip: 10:00 – 12:00 uur
Zorg dat je op tijd bent. Op vertoon van je ticket mag je 10 minuten voor aanvang van de minimasterclass naar boven. Gemiste workshops kunnen helaas niet op een ander tijdstip worden ingehaald.

Maximaal aantal deelnemers per workshop: 12
Er mag tijdens de workshops gefotografeerd worden voor eigen gebruik
Reserveer deze BroodjeBreien minimasterclass op de dag van je keuze via de button onderaan de pagina

SESSIE 1.2 Workshop: Iers kant

Inspiratie: Ierland
Docent: Kittie Stappers
Techniek: Haken

Inhoud:
Iers kant bestaat uit losse gehaakte ornamenten, die later aan elkaar gehaakt zijn. Meestal zijn het motieven afgeleid uit de natuur, zoals bloemen en blaadjes. In deze BroodjeBreien haken we het begin van een kanten kraagje. Je haakt een stuk of drie vormen en daarna leer je hoe je ze het beste aan elkaar kunt bevestigen, zodat het een mooi geheel oplevert. We adviseren graag welke wol/zijdesoorten of natuurlijk katoen of linnen (op de beurs verkrijgbaar) geschikt zijn voor deze techniek.

Meenemen: Haaknaald 2 of 2½ mm, stopnaald, schaartje, pen of potlood

Kosten: € 25,00
Inbegrepen bij deze sessie: koffie/thee/water en naar keus een croissant of zoete lekkernij.
De prijs is exclusief entree KNIT&KNOT.

Wat krijg je nog meer?
Uitgebreide instructie en advies tijdens de klas, hand-out met notitiemogelijkheid, achtergrondinformatie over techniek en land van herkomst, een papieren patroon voor jouw kraagje op ware grootte, teltekeningen voor zes patronen van onderdelen van het kraagje, vertaallijst van Engelse en Amerikaanse benamingen en overzicht van tekens, die gebruikt worden in patronen, voldoende kantgaren (zijde/wol) in twee diktes, om de eerste proefstukjes te maken, informatie om verder te studeren op de techniek, boodschappenlijstje met juiste hoeveelheid zijde/wol om jouw eigen kraagje te maken.