Sessie 1.3
10.00 : 11.30 uur
16x Tricot

Sessie 1.3
10.00 : 11.30 uur
16x Tricot

Elke dag vinden er vier sessies plaats, die uit drie verschillende workshops bestaan. Je hebt per dag dus keuze uit twaalf verschillende workshops. Je kunt er echter maximaal vier op een dag volgen. Let er bij je keuze wel op, dat je geen twee workshops kiest op hetzelfde tijdstip.

Locatie: KNIT&KNOT Koepelhal Tilburg
Bovenzaal 1 of 2 – 1e verdieping, er is geen lift aanwezig
Tijdstip: 10:00-11:30 uur (de sessie start om 10.00 uur, zorg dat u op tijd bent. Op vertoon van uw ticket kunt u vanaf 9.30 uur naar binnen)
Maximaal aantal deelnemers per workshop: 12
Er mag tijdens de workshops gefotografeerd worden voor eigen gebruik
Reserveer deze broodje breien workshop op de dag van je keuze via de button onderaan de pagina

SESSIE 1.3 Workshop: 16x tricot

Inspiratie: Hollandse nuchterheid

Docent: Loret Karman

Techniek: Breien

Inhoud:
Wist jij dat Nederlandse breiers in het algemeen iets meer draad gebruiken bij het breien van hun averechte steken? En dat er daardoor in het breiwerk een regelmatige onregelmatigheid kan ontstaan?

Wat weet jij eigenlijk van de anatomie van een breisteek? Terug naar de basis van het breien. Je leert op 16 manieren een tricotsteek te breien. En echt, ze zien er allemaal anders uit. In dit broodje breien zul je na 1½ uur constateren, dat je manier van breien definitief is veranderd. Met als resultaat een schitterend en regelmatig werkstuk. We adviseren je graag welke garens, op de beurs verkrijgbaar, geschikt zijn om een dergelijke techniek mee te maken.

Niveau: Je moet kunnen opzetten, afkanten en tricot/stockinette kunnen breien

Meenemen: Naalden 2½ mm of 3 mm, pen of potlood

Kosten: € 25,00 (Inbegrepen: Koffie/thee en zoete lekkernijen, exclusief entree KNIT&KNOT)

Wat kijg je?
Uitgebreide instructie en advies tijdens de klas, hand-out met notitiemogelijkheid, achtergrondinformatie over de tricotsteek en maar liefst 16 verschillende manieren om die te maken, wol en instructie om jouw stekenrol met 16 x tricot te breien, informatie om verder te studeren op de techniek, een overzicht van kledingstukken die uitermate geschikt zijn om in tricotsteek te vervaardigen en boodschappenlijstje met de benodigde hoeveelheid garens die hiervoor nodig zijn.

Bestel sessie 1.3 voor
donderdag 4 april

Bestel sessie 1.3 voor
    vrijdag 5 april

Bestel sessie 1.3 voor
  zaterdag 6 april