Sessie 1.3
10:00 – 12:00 uur
16x tricot

Sessie 1.3
10:00 – 12:00 uur
16x tricot

Elke dag vinden er, verdeeld over twee zalen, drie sessies plaats, die uit drie verschillende workshops bestaan. Je hebt per dag dus keuze uit negen verschillende workshops. Let er bij je keuze wel op, dat je geen twee workshops kiest op hetzelfde tijdstip. Je kunt per dag maximaal drie minimasterclasses volgen.

De moeilijkheidsgraad wordt aangegeven door een aantal sterren. Voor uitleg klik op deze ster

Locatie: KNIT&KNOT – Koepelhal Tilburg
Zaal: 2 – 1e verdieping, er is geen lift aanwezig
Tijdstip: 10:00 – 12:00 uur
Zorg dat je op tijd bent. Op vertoon van je ticket mag je 10 minuten voor aanvang van de minimasterclass naar boven. Gemiste workshops kunnen helaas niet op een ander tijdstip worden ingehaald.

Maximaal aantal deelnemers per workshop: 12
Er mag tijdens de workshops gefotografeerd worden voor eigen gebruik
Reserveer deze BroodjeBreien minimasterclass op de dag van je keuze via de button onderaan de pagina

SESSIE 1.3 Workshop: 16x tricot

Inspiratie: Hollandse nuchterheid
Docent: Loret Karman op donderdag en vrijdag – op zaterdag Joyce Velthuis
Techniek: Breien

Inhoud:
Wist jij dat Nederlandse breiers in het algemeen iets meer draad gebruiken bij het breien van hun averechte steken? En dat er daardoor in het breiwerk een regelmatige onregelmatigheid kan ontstaan? Wat weet jij eigenlijk van de anatomie van een breisteek? Terug naar de basis van het breien. Je leert op 16 manieren een tricotsteek te breien. En echt, ze zien er allemaal anders uit. In dit broodje breien zul je na 1½ uur constateren, dat je manier van breien definitief is veranderd. Met als resultaat een schitterend en regelmatig werkstuk. We adviseren je graag welke garens, op de beurs verkrijgbaar, geschikt zijn om een dergelijke techniek mee te maken.

Meenemen: Naalden 2½ mm of 3 mm, pen of potlood

Kosten: € 25,00
Inbegrepen bij deze sessie: koffie/thee/water en naar keus een croissant of zoete lekkernij.
De prijs is exclusief entree KNIT&KNOT.

Wat krijg je nog meer?
Uitgebreide instructie en advies tijdens de klas, hand-out met notitiemogelijkheid, achtergrondinformatie over de tricotsteek en maar liefst 16 verschillende manieren om die te maken, wol en instructie om jouw eigen stekenrol met  16 x tricot te breien, informatie om verder te studeren op de techniek, een overzicht van kledingstukken die uitermate geschikt zijn om in tricotsteek te vervaardigen en boodschappenlijstje met de benodigde hoeveelheid garens die hiervoor nodig zijn.