Sessie 2.1
11.45 : 13.15 uur
Marlisle

Sessie 2.1
11.45 : 13.15 uur
Marlisle

Elke dag vinden er vier sessies plaats, die uit drie verschillende workshops bestaan. Je hebt per dag dus keuze uit twaalf verschillende workshops. Je kunt er echter maximaal vier op een dag volgen. Let er bij je keuze wel op, dat je geen twee workshops kiest op hetzelfde tijdstip.

Locatie: KNIT&KNOT Koepelhal Tilburg
Bovenzaal 1 of 2 – 1e verdieping, er is geen lift aanwezig
Tijdstip: 11:45-13:15 uur
Maximaal aantal deelnemers per workshop: 12
Er mag tijdens de workshops gefotografeerd worden voor eigen gebruik
Reserveer deze broodje breien workshop op de dag van je keuze via de button onderaan de pagina

SESSIE 2.1 Workshop: Marlisle

Inspiratie: Fair Isle (eiland ten noorden van Schotland)

Docent: Hetty de Jong

Techniek: Breien

Inhoud:
Marlisle is een kleurbreitechniek, die door Anna Maltz is ontwikkeld. Door te wisselen met kleur en textuur, ontstaan nieuwe variaties, die heel nieuwe mogelijkheden aan jouw repertoire toevoegen. Anna mixt de techniek van het “marlen” (samengestelde draden van twee of meer kleuren) met die van “Fair Isle” breien.

In het eerste boek van Anna Maltz schreef (“Penguin, a knit collection”) staat een patroon van een trui, die met behulp van de Marlisle techniek is gebreid. Haar tweede boek (“Marlisle, a new direction in knitting”) is helemaal gewijd aan deze techniek. Zelf zijn wij fan van de ongelooflijke mogelijkheden die de techniek oplevert. We zijn dan ook supertrots, dat we van Anna toestemming hebben gekregen om deze techniek aan jullie over te dragen. We adviseren je graag welke garens, op de beurs verkrijgbaar, geschikt zijn om deze schitterende techniek mee te maken.

Bij deze broodje breien leer je een Malisle teltekening lezen en ga je naar huis met een rondgebreid proefstuk, dat in Marlisle gebreid is. Bovendien leer je de manier van Anna Maltz om in jouw werk te (durven) knippen. Je ziet een aantal voorbeelden in het echt van de techniek en krijgt alle informatie die je nodig hebt om te beslissen of deze kleurbreitechniek iets voor jou is. Zo kun je beslissen of je er zelf verder mee wilt gaan en misschien wel een van de klassen van Anna Maltz zelf zou willen volgen.

Niveau:
Je moet al wel kunnen breien, recht, averecht, opzetten en afkanten. De workshop is geschikt voor verschillende niveau’s. Heb je ooit al gebreid hebben met Intarsia en/of stranded techniek? Dan zal je extra mogelijkheden toe kunnen voegen aan je repertoire.

Meenemen: Afhankelijk van hoe strak je breit, een reeks rondbreinaalden tussen 2½ mm en 4½ mm, potlood of pen

Kosten: € 25,00 (Inbegrepen: Koffie/thee en een lunchhap, exclusief entree KNIT&KNOT)

Wat krijg je?
Uitgebreide instructie en advies tijdens de klas, hand-out met notitiemogelijkheid, achtergrondinformatie over techniek door Anna Maltz ontwikkeld en herkomst, een patroon en materialenpakketje met twee bolletjes garen om jouw proefstuk mee te maken, informatie om verder te studeren op de techniek, advies over garens die voor deze techniek geschikt zijn.

Bestel sessie 2.1 voor
donderdag 4 april

Bestel sessie 2.1 voor
    vrijdag 5 april

Bestel sessie 2.1 voor
  zaterdag 6 april