Sessie 2.1
12:30 – 14:30 uur
Mozaïek/slipstitches

Sessie 2.1
12:30 – 14:30 uur
Mozaïek/slipstitches

Elke dag vinden er, verdeeld over twee zalen, drie sessies plaats, die uit drie verschillende workshops bestaan. Je hebt per dag dus keuze uit negen verschillende workshops. Let er bij je keuze wel op, dat je geen twee workshops kiest op hetzelfde tijdstip. Je kunt per dag maximaal drie minimasterclasses volgen.

De moeilijkheidsgraad wordt aangegeven door een aantal sterren. Voor uitleg klik op deze ster

Locatie: KNIT&KNOT – Koepelhal Tilburg
Zaal: 1 – 1e verdieping, er is geen lift aanwezig
Tijdstip: 12:30 – 14:30 uur
Zorg dat je op tijd bent. Op vertoon van je ticket mag je 10 minuten voor aanvang van de minimasterclass naar boven. Gemiste workshops kunnen helaas niet op een ander tijdstip worden ingehaald.

Maximaal aantal deelnemers per workshop: 12
Er mag tijdens de workshops gefotografeerd worden voor eigen gebruik
Reserveer deze BroodjeBreien minimasterclass op de dag van je keuze via de button onderaan de pagina

SESSIE 2.1 Workshop: Mozaïek/slipstitches

Inspiratie:
Docent: Myra Scholma
Techniek: Breien

Inhoud:
Hoewel het er ingewikkeld uitziet is de techniek van het mozaïek breien eigenlijk heel simpel. Je breit steeds maar met een kleur tegelijkertijd. Barbara Walker ontwikkelde deze slipstitch techniek en noemde het ‘Mosaic Knitting’. Wat is nou eigenlijk mozaïek breien en wat is het verschil met slipstitches? In deze klas leer je de basis van deze technieken. Hoe je een teltekening moet lezen en waar je op moet letten bij het kiezen van jouw kleuren en natuurlijk hoor je  iets over de geschiedenis van de techniek. Bovendien krijg je advies, welke garens op de beurs verkrijgbaar, geschikt zijn voor deze techniek.

Huiswerk:
Voor de voorpret maar zeker niet verplicht. In de Engelstalige Knitty vind je een artikel van Crissy Gartiner. Het artikel gaat over “texturize your knitting”. (Crissy Gartiner ontwerpt breipatronen en is vooral bekend van haar sokkenboeken). Om jezelf voor te bereiden op deze klas, brei je zelf dit voorbeeld: Voorbeeld-Knitty
Via https://digitaltmuseum.se/011024287565/monsterritning-och-garnrester kom je in het digitale museum van Zweden, waar een schat aan oorspronkelijke bohus patronen kosteloos ter beschikking wordt gesteld. Print alvast jouw lievelingsteltekening uit en neem mee.

Meenemen: twee breinaalden 2 ½  of 3 mm

Kosten: € 25,00
Inbegrepen bij deze sessie: koffie/thee/water en een belegd broodje
De prijs is exclusief entree KNIT&KNOT.

Wat krijg je nog meer?
Uitgebreide instructie en advies tijdens de klas. Een materialenpakket met voldoende en meerdere kleuren wol om aan de gang te gaan. Een duidelijke hand-out met notitiemogelijkheden, uitgebreide instructie en informatie, waarmee je thuis zelf verder kunt oefenen.