Sessie 3.2
13.30 : 15.00 uur
Shawl Shetland

Sessie 3.2
13.30 : 15.00 uur
Shawl Shetland

Elke dag vinden er vier sessies plaats, die uit drie verschillende workshops bestaan. Je hebt per dag dus keuze uit twaalf verschillende workshops. Je kunt er echter maximaal vier op een dag volgen. Let er bij je keuze wel op, dat je geen twee workshops kiest op hetzelfde tijdstip.

Locatie: KNIT&KNOT Koepelhal Tilburg
Bovenzaal 1 of 2 – 1e verdieping, er is geen lift aanwezig
Tijdstip: 13:30-15:00 uur
Maximaal aantal deelnemers per workshop: 12
Er mag tijdens de workshops gefotografeerd worden voor eigen gebruik
Reserveer deze broodje breien workshop op de dag van je keuze via de button onderaan de pagina

SESSIE 3.2 Workshop: Shawl constructie

Inspiratie: Shetland

Docent: Loret Karman

Techniek: Breien

Inhoud:
Het breien van een miniatuur Shetland Hap. De bijzondere constructie en manier van breien van een traditionele shawl/omslagdoek uit Shetland, staat de laatste tijd flink in de belangstelling. Wil je weten wat er zo bijzonder is aan deze sjaal die we je leren maken? Het is een vereenvoudigde variant op de van oorsprong uit losse onderdelen bestaande constructie. Dus geen losse stukken, maar gelijk één geheel. Tijdens deze klas breien we een miniatuur, waarin we de gehele constructie van de sjaal bespreken. Zodat je hem later, met het materiaal wat je tijdens dit broodje breien krijgt, kunt afmaken. We adviseren je graag welke garens, op de beurs verkrijgbaar, geschikt zijn om een dergelijke shawl in het groot te maken.

Niveau: Je moet goed kunnen opzetten, afkanten, recht en averecht kunnen breien en al wel eens een kantbreiwerk gemaakt hebben.

Meenemen: Rondbreinaald of vijf sokkenbreinaalden 2½ mm

Kosten: € 25,00 (Inbegrepen: koffie/thee/water en lunchhap, exclusief entree KNIT&KNOT)

Wat krijg je?
Uitgebreide instructie en advies tijdens de klas, hand-out met notitiemogelijkheid, achtergrondinformatie over techniek en herkomst, een materialenpakket met voldoende garen in diverse kleuren om een miniatuur variant van de Shetland Hap te maken, een uitgebeide instructie op papier, informatie om verder te studeren op de techniek, advies over garens die voor deze techniek geschikt zijn, boodschappenlijstje met hoeveelheden om een Hap te kunnen maken.

 

Bestel sessie 3.2 voor
donderdag 4 april

Bestel sessie 3.2 voor
    vrijdag 5 april

Bestel sessie 3.2 voor
  zaterdag 6 april