Sessie 3.3
15:00 – 17:00 uur
Garendoosje’Van Gogh’

Sessie 3.3
15:00 – 17:00 uur
Garendoosje’Van Gogh’

Elke dag vinden er, verdeeld over twee zalen, drie sessies plaats, die uit drie verschillende workshops bestaan. Je hebt per dag dus keuze uit negen verschillende workshops. Let er bij je keuze wel op, dat je geen twee workshops kiest op hetzelfde tijdstip. Je kunt per dag maximaal drie minimasterclasses volgen.

De moeilijkheidsgraad wordt aangegeven door een aantal sterren. Voor uitleg klik op deze ster

Locatie: KNIT&KNOT – Koepelhal Tilburg
Zaal: 2 – 1e verdieping, er is geen lift aanwezig
Tijdstip: 15:00 – 17:00 uur
Zorg dat je op tijd bent. Op vertoon van je ticket mag je 10 minuten voor aanvang van de minimasterclass naar boven. Gemiste workshops kunnen helaas niet op een ander tijdstip worden ingehaald.

Maximaal aantal deelnemers per workshop: 12
Er mag tijdens de workshops gefotografeerd worden voor eigen gebruik
Reserveer deze BroodjeBreien minimasterclass op de dag van je keuze via de button onderaan de pagina

SESSIE 3.3 Workshop: Garendoosje ‘Van Gogh’

Inspiratie: Het garendoosje in het Van Goghmuseum in Amsterdam, de erfenis van Vincent van Gogh
Docent: Loret Karman op donderdag en vrijdag – op zaterdag Joyce Velthuis
Techniek: Breien, maar óók geschikt in haken of borduren

Inhoud:
Maar weinig mensen weten dat Vincent van Gogh een doosje garens gebruikte, om te voorspellen hoe kleuren in zijn schilderijen zouden uitpakken. Tijdens het bestuderen van het garendoosje in het Van Goghmuseum in Amsterdam, ontdekte Loret de mogelijkheden om de techniek, die Van Gogh hier gebruikt, toe te passen in breiwerk. Tijdens de kleurenstudie van dit BroodjeBreien werken we met een grote berg van 400 kleuren breigaren. We gaan aan de slag op de manier waar Vincent waarschijnlijk zelf geprobeerd heeft, het effect van kleurgebruik te voorspellen. Je verzamelt tijdens de les een grote streng kleur en ordent die volgens instructies. Daarna is er, terwijl je de geschiedenis van het doosje hoort, tijd om een start aan jouw breiwerk hiermee te maken. Je ziet veel resultaten terug op facebook en Instagram. Soms werk van cursisten, die al langer met deze informatie werken.

Huiswerk:
Neem een of twee foto’s of afgedrukte afbeeldingen van werk van ‘Van Gogh’ mee naar de klas. Zorg dat je weet hoe je jouw camera-instelling van kleur naar zwart/wit zet en weer terug.

Meenemen:
Breipennen 3 mm, schaartje, papier, potlood en een fototoestel of telefoontje met camerafunctie. Als je kiest voor haken of borduren, dan graag het benodigde gereedschap hiervoor meenemen.

Kosten: € 25,00
Inbegrepen bij deze sessie: koffie/thee/water en een Brabants Worstenbroodje
De prijs is exclusief entree KNIT&KNOT.

Wat krijg je nog meer?
Uitgebreide instructie en advies, een duidelijke hand-out met notitiemogelijkheid. Een unieke ervaring en achtergrondinformatie over het garendoosje van ‘Van Gogh’. Extra patroon en tekenpapier. Natuurlijk het gebruik van garens voor het te maken werkstuk.