Sessie 4.2
15.15 : 16.45 uur
Bohus Sticknung

Sessie 4.2
15.15 : 16.45 uur
Bohus Sticknung

Elke dag vinden er vier sessies plaats, die uit drie verschillende workshops bestaan. Je hebt per dag dus keuze uit twaalf verschillende workshops. Je kunt er echter maximaal vier op een dag volgen. Let er bij je keuze wel op, dat je geen twee workshops kiest op hetzelfde tijdstip.

Locatie: KNIT&KNOT Koepelhal Tilburg
Bovenzaal 1 of 2 – 1e verdieping, er is geen lift aanwezig
Tijdstip: 15:15-16:45 uur
Maximaal aantal deelnemers per workshop: 12
Er mag tijdens de workshops gefotografeerd worden voor eigen gebruik
Reserveer deze broodje breien workshop op de dag van je keuze via de button onderaan de pagina

SESSIE 4.2 Workshop: Bohus Stickning

Inspiratie: Zweden

Docent: Hetty de Jong

Techniek: Breien

Inhoud:
Bohus Stickning is een werkverschaffingsproject, dat in de jaren ’30 voor vrouwen in het Bohuslan district in Zweden van start ging. De manier van breien en de motieven die hier gebruikt werden, zijn kenmerkend en nog steeds actueel. Het verhaal achter het project is bijzonder inspirerend. We adviseren je, welke garens, verkrijgbaar op KNIT&KNOT, geschikt zijn om voor deze techniek te gebruiken.

Huiswerk:
Voor de voorpret maar zeker niet verplicht. In de Engelstalige Knitty vind je een artikel van Crissy Gartiner. Het artikel gaat over “texturize your knitting”. (Crissy Gartiner ontwerpt breipatronen en is vooral bekend van haar sokkenboeken). Om jezelf voor te bereiden op deze klas, brei je zelf dit voorbeeld: Voorbeeld-Knitty

Niveau: Je moet teltekeningen kunnen lezen, steken opzetten, recht en averecht kunnen breien en afkanten

Meenemen: Breinaalden 2½ mm, kleurpotloden en eventueel jouw huiswerk

Kosten: € 25,00 (Inbegrepen: koffie/thee/water en een snack, exclusief entree KNIT&KNOT)

Wat krijg je?
Uitgebreide instructie en advies tijdens de klas, hand-out met notitiemogelijkheid, een materialenpakket met meerdere kleuren wol, uitgebreide instructie op papier, informatie om verder te studeren op de techniek, advies over garens die voor deze techniek geschikt zijn én een link naar het digitaal museum Bohuslan. Hier vind je achtergrondinformatie over techniek en herkomst en kan je de mooiste en oorspronkelijke werkstukken bewonderen.

Bestel sessie 4.2 voor
donderdag 4 april

Bestel sessie 4.2 voor
    vrijdag 5 april

Bestel sessie 4.2 voor
  zaterdag 6 april