#VriendinnenVrijdag

2
feb

Amilishly

Hi! Ik ben Alexa Boonstra, (27) en je kunt me kennen van mijn amigurumi popjes. Ik haak al sinds mijn vijfde, ruim 22 jaar dus. Mijn moeder – Bianca Boonstra – leerde me eerst vingerhaken, daarna haken en voor mijn zesde verjaardag kreeg ik breinaalden en leerde ik breien.

Amigurumi ben ik mee begonnen in 2009. Ik heb een voorliefde voor Japan, tekende veel en las ook Japanse strips (manga). Al snel kwam ik erachter dat je ook schattige popjes en knuffels kon haken: Amigurumi. Ik ben gelijk in het ontwerpen gesprongen, van simpele patroontjes naar mijn popjes van nu met hun eigen unieke look. Ik haal mijn inspiratie overal vandaan, dingen die ik op straat tegen kom, een kleur en soms schiet er tijdens het hardlopen een leuk idee in mijn hoofd. De amigurumi van Nederlandse ontwerpers DenDennis en Stip&Haak vind ik daarnaast leuk omdat zij een hele andere stijl hebben dan ik.

Mijn crea-maatje is een speciaal iemand waar ik alles mee deel en sinds kort hoort daar ook mijn voorliefde voor haken bij. Natuurlijk is mijn maatje mijn allergrootste fan 😉 Het was alleen nooit mijn intentie om per se samen op de bank te haken. Ik vind het namelijk belangrijk ook je eigen ding te kunnen hebben. Tot ik vorig jaar thuis kwam met een boekje van DenDennis en mijn crea-maatje het boekje uit mijn handen pakte en besloot de Angsthaas te gaan haken.
Mijn crea-maatje is geen vriendin, maar mijn lieve partner Gijs. We hebben één keer samen een workshop gedaan waar hij als hakende man natuurlijk alle aandacht kreeg. Dat was voor hem wel gek, al is het wel leuk als meer mannen zouden haken en breien. Komt tenminste mijn wol voorraad een keer op.

Liefs,

Alexa (Amilishly)