#VriendinnenVrijdag

6
apr

De Breimeisjes

Zeg het met bloemen

Heb je het gelezen? Bij Knit & Knot is het feest, het is de vijfde editie en daarom zetten ze de bloemetjes buiten! De Breimeisjes zijn ook dol op bloemen! Een gehaakt bloemetje is bijvoorbeeld heel erg leuk om mee te sturen met een kaartje, naar een vriendin. Ik stuur ook wel eens een zakje thee mee en doe er dan zo’n bloemetje aan als “label”. Als je dat doet, hoef je de draadjes niet eens af te hechten, die kun je dan namelijk mooi gebruiken om aan het theezakje vast te knopen.

Het is bijna Pinksteren, dus de pinksterbloem mag niet ontbreken:

Ik haakte ze zo:
In een magische ring: *2 lossen, 1 stokje, 1 anderhalf stokje, 1 stokje, 1 halve vaste*, herhaal van * tot * nog 3 x. Trek de magische ring dicht en knoop begin- en einddraad stevig aan elkaar. Draadjes kun je afhechten of gebruiken om de bloemetjes ergens op te zetten. Ik zette er kleine groene kraaltjes op als hart van de bloem.
Het anderhalve stokje zit tussen het stokje en het dubbele stokje in, ik plaatste al eens een tutorial hierover. Je kunt eventueel ook een dubbel stokje gebruiken.

 

 

Het hortensia-bloemetje lijkt hier wel wat op:
Dit bloemetje haakte ik zo:
Mijn versie: In een magische ring haak je 4 x *1 vaste, 2 lossen, 1 vaste*.
Toer 2: in ieder 2-lossenboogje haak je *1 vaste, 1 halve stokje, 3 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste*.
Toer 3: op ieder bloemblaadje haak je *1 vaste op de vaste, 2 halve stokjes op het halve stokje, 2 stokjes op het eerste stokje, 3 stokjes op het tweede stokje, 2 stokjes op het derde stokje, 2 halve stokjes op het
halve stokje, 1 vaste op de vaste*.

Hecht netjes af. Naai er een kraaltje in. Toen ik het haakte, had mijn echte hortensia groene “hartjes”, vandaar het groene kraaltje in het midden. Later in het jaar verkleuren ze, via roze naar blauw.

Een heleboel van die bloemetjes bij elkaar, wat een effect!

 

 

 

 

 

 

En het gehaakte bloemetje dat ik zelf nog dagelijks gebruik is deze:

Eigenlijk een bloem die niet zo goed gelukt was, een beetje te wijd. Ik zette er een knoopje op en nu houdt deze bloem al heel lang de veel te lange draad aan m’n muis zo’n beetje bij elkaar. En ik weet altijd direct welke muis van mij is ?.

 

 

 

 

Bloemen, we kunnen er niet zonder! Ik verheug me dan ook op mijn bezoek aan de Knit & Knot, mede vanwege dat feestelijke thema ?

Deze blog is met veel plezier geschreven door
Akkelien Smink

Liefs van De Breimeisjes!

Blog: debreimeisjes.blogspot.nl
Facebook: @debreimeisjes
Instagram: @debreimeisjes