#VriendinnenVrijdag

9
mrt

Hartedeeltjes

Ik ben Anneke Kuijken, initiatiefneemster van Hartedeeltjes. Vanuit Hartedeeltjes wil ik liefde op de kaart zetten.

Op 6 en 7 april ben ik voor de derde keer aanwezig op de Knit&Knot. Dit om samen met anderen hartjes te haken voor mijn project ‘Baden in Liefde’. Want wie wil nou niet eens lekker in een bad vol gehaakte hartjes baden? Deze droom zat al anderhalf jaar te wringen in me om naar buiten te komen toen Brigit mij dat laatste zetje (noem het maar schop) onder mijn kont gaf.

Brigit heb ik twee jaar geleden ontmoet tijdens de Kunstmarkt in Berkel-Enschot. Ze stond achter een supergezellige, kleurrijke kraam vol met handgemaakte creaties. Het trok meteen mijn aandacht en we raakten in gesprek. Brigit was op zoek naar een ruimte om haar grote droom waar te maken: Een creatieve ontmoetingsplek.

Door haar droom met anderen te delen en het lef te hebben om ook echt te beginnen opende Gittepetit’s creatieve ontmoetingsplek op 15 juli 2016 haar deuren. Het is een plek waar mensen samenkomen. Om te zijn, om elkaar te ontmoeten, om te delen, om samen creatief te zijn. Om te leren, elkaar te inspireren en te motiveren. Mijn ervaring is dat door samen creatief te zijn er ontmoetingen zijn en verbindingen ontstaan. Creativiteit is de kapstok, de opening van waaruit ook hele andere gesprekken ontstaan. Er wordt vreselijk gelachen en ook samen gehuild. Dat is het mooie, alles mag er zijn. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van het Gittepetitteam.

 

Ik gun iedereen zo’n plek die ontstaan is vanuit een super mooi en warm hart. Brigit is mijn grote voorbeeld in dat te doen wat je echt wilt. Door haar trap onder mijn billen echt te hebben gevoeld, leef ook ik nu mijn droom!
Hartegroet,

Anneke