#VriendinnenVrijdag

16
mrt

Charlingual

Toen ik twee jaar geleden een haakboek voor kerst kreeg, was ik giga blij. Met frisse moed kocht ik een setje haaknaalden en een bolletje wol. Nu kon het feest beginnen! Helaas belandde het boek in de boekenkast en het zou nog 1,5 jaar duren voordat ik m’n haaknaald eindelijk oppakte. En dat kwam allemaal door mijn hakende collega’s.

Naast het runnen van mijn eigen bedrijf werk ik twee dagen in de week op een vrije school. Ik ontmoette mijn ‘haakvriendinnen’ op mijn eerste werkdag. Terwijl de kinderen langzaam het schoolplein op druppelden op de eerste schooldag van het jaar, dronken mijn collega’s nog met z’n allen een kop thee. Ik keek mijn ogen uit. Een deel van het team zat in de lerarenkamer te haken! Ik schoof aan en keek over de schouder van een collega mee. Het zag er zo ingewikkeld uit! Ik vroeg aan een paar collega’s wat ze aan het haken waren. Een sjaal, een vest, een omslagdoek. Toen ik thuis kwam liep ik regelrecht naar de boekenkast. Ik had nu immers de kans om hulp te vragen als ik niet meer wist hoe ik verder moest!

Mijn lieve, hakende collega’s hebben mij sinds het begin aangemoedigd om met het haken aan de slag te gaan. Iedere week zie ik weer de mooiste projecten voorbij komen. En naast het haken werken ze ook aan andere handwerken. Tijdens een tweedaagse studiereis zaten we zelfs ’s avonds gezellig met z’n allen op de bank voor de open haard te haken.

Dankjewel lieve collega’s. Zonder jullie zou mijn haakboek waarschijnlijk nog steeds stof staan te happen in de boekenkast!

Ik houd mijn collega’s natuurlijk op de hoogte van de beurs. Wat gaat het gezellig worden! Nu eerst nog even verder haken aan de prachtige bloemen!

Liefs, Charlie