#VriendinnenVrijdag

23
mrt

Terrays creatieve wereld

 

Vriendinnen, ze zijn er in allerlei soorten en maten….een vriendin waarmee je lief & leed deelt, een vriendin waarmee je op vakantie gaat, een vriendin die ook je collega is, een vriendin waarmee je gezellig gaat haken. Over zo’n gezellige haakvriendin wil ik het vandaag hebben.

Ik ben Tertia, jullie “kennen” met vast wel van mijn blog “De creatieve wereld van Terray en/of de Crochet Along 2014 en 2015. Het was een enorme haakhype en er kwamen allerlei nieuwe vriendinnen bij. Samen haken verbindt immers.

Maar opeens kom je ook oude bekenden, uit een ver verleden tegen. Dan heb ik het over de jaren ’80, dansen en playbacken zoals Madonna deed, schrijven in elkaars poëziealbum en wanneer ik moest overblijven tussen de middag mocht ik met haar mee naar huis om daar te eten. Haar moeder had meestal een lekkerbekje of visfriet gehaald. Fijne herinneringen aan een lief, bescheiden meisje waarvan ik wilde dat ik haar was.

Zoals het gaat in het leven, zijn we na de basisschool ons eigen pad gaan volgen en verloren we elkaar uit het oog.

Tot de Crochet Along Hype! Waar haken en Facebook al niet goed voor is. Ik was enigszins verbaasd dat mijn vriendinnetje van vroeger ook haakte, maar natuurlijk vond ik het onwijs leuk! Tijdens een haakochtend in mijn dorpje ontmoette we elkaar weer na zo’n 25 jaar en de klik was er opnieuw. Sindsdien hebben we weer veel contact en gaan we er regelmatig samen op uit om iets creatiefs te ondernemen. Een workshop of een haak high tea saampjes doen is toch wel ons favoriet. Ik ontdekte dat ze een enorm creatief persoon is vol prachtige haakideeën. Inmiddels heeft ze haar eigen webwinkel Kreafabriek en ben ongelooflijk trots op haar en wat ze bereikt heeft! Lieve Claudia ik ben heel erg blij met zo’n lieve (haak)vriendin als jij!