BREI-moeder Judith

28
sep

#Het leven van een brei-moeder, steek van de week 39

Avonturen van een BREImoeder

Ik zag het al helemaal voor me. De verhalen van andere brei- (of zelfs haak-)moeders komen met enige regelmaat voorbij. Foto’s op Instagram van beslagen ramen, regenachtige zijlijnen, paraplu’s of de kantines van drukke zwembaden. Allemaal met één ding gemeen. Of nou ja, soms met twee dingen gemeen. Het tweede ding is nogal vaak een kop koffie of thee. Zo’n uur langs een sportveld, gymzaal of zwembad kan best lang duren tenslotte en je moet goed voor jezelf zorgen.

Wat ik voor me zag was natuurlijk het eerste ding dat al mijn online vrienden met me delen. Een uur(!) ongestoord breien terwijl Kleuter lekker energie verbruikt onder leiding van iemand anders. En dat dan niet thuis of op school, want dan loopt Dreumes natuurlijk ook gewoon rond. Nee, ik (IK!) zou met Kleuter naar de Kaboutergroep van de plaatselijke atletiekvereniging gaan. Op het terras, onder genot van een lekker kopje koffie zou ik sok na sok gaan breien terwijl Kleuter alles zou leren over hardlopen en verspringen.

Nu, je begrijpt het al. Dat ging dus niet door. Kleuter kwam, zag en besloot dat het vast leuker zou zijn als hij een beetje groter was. Ik heb het echt geprobeerd hoor, vanwege dat uur begrijp je, maar hij wilde niet. Tja. Dat uur en die sokken dat komt wel goed. Over een poosje mag hij op zwemles.

Ben jij al wel een beetje groter en wil je ook eens iets nieuws proberen? Lees dan de komende weken mee en houdt onze Facebook en Instagram in de gaten. In het patroon voor het KNIT&KNOT woonkussen worden een aantal technieken gebruikt die je misschien nog niet kent! Deze week laat de BREImoeder zien hoe je ‘onzichtbaar’ steken opzet voor de onderkant van het kussen met Judy’s Magic Cast On. Het patroon is tijdens de beurs beschikbaar!