BREI-moeder Judith

22
feb

#Het leven van een brei-moeder, steek van de week 5

1 rechts, 2 links

Van nature ben ik geen ochtendmens en daarom kost het me meestal nogal wat moeite om rond half acht positief te antwoorden als de kleuter door de babyfoon vraagt of hij goed heeft uitgeslapen. Het is vakantie en nog belangrijker, niet pas 6 uur als de vraag gesteld wordt, en dus ook niet het moment om me grommend in mijn kussen te begraven.

Even later installeren we ons op de bank met melk en koffie en een snowboard evenement op de teevee waarbij mannen heel hoog springen en rondjes draaien in de lucht. De kleuter kijkt vol bewondering terwijl ik iets lees over de Finse equipe die de stress van de Olympische Spelen in bedwang houdt door te breien. Een paar dagen later zal ook een Britse jongedame aan de pers ‘toegeven’ dat ze na haar rondjes de breinaalden oppakt. Je zou haast gaan denken dat breien een hippe bezigheid is voor jonge, fitte mensen, ware het niet dat het haar aan haar BREI-oma doet denken. Gelukkig voor mij, want ik ben niet piepjong en zover ik weet ook geen oma, is breien iets voor iedereen.

Terwijl ik net alsof bij tenminste de helft van de deelnemers de skibroek ophijs tot boven de onderbroek denk ik terug aan plaatjes van vroeger waarop straffe vrouwen en mannen in dikke truien over de piste gleden.

Kruis 4 steken voorlangs (of achterlangs).

De steek van deze week is de kabelsteek. Ideaal voor een warme kabeltrui, kabelmuts of ieder ander warm kledingstuk! Op de bank droom ik over breilessen aan Sjinkie Knegt en de Shorttrack dames. Tijdens de openingsceremonie van Beijing 2022 loopt het voltallige Nederlandse team met een zelfgebreide muts het stadion binnen en in de Olympische goodiebag zit een projecttasje van onze favoriete deelnemers…

Ik droom nog even verder.

 

         STEEK VAN DE WEEK 5

Instructies bij patroon:
Garen: een restje waar je blij van wordt.
Let op, ons lapje is een beetje groter geworden, dus je hebt nu iets meer garen nodig!
Breinaald: 1 maatje groter dan aanbevolen op het label van het garen.
Zet 37 steken op.
Herhaal rijen 1-2 10 keer (boordsteek).

Brei rij 3-22 (kantpatroon en kabelpatroon).
Brei rij 7-22 (herhaling).
Herhaal rijen 23-24 10 keer (gedraaide boordsteek).
Afkanten.