Breiboezem

Standnummer Tafel 2

Stichting Breiboezem

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker (of gendrager zijn) en een borstamputatie hebben ondergaan GRATIS te voorzien van gebreide borstprothese(s).

De gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan. Daarnaast zijn deze BreiBoezems ook beschikbaar in een halve variant, speciaal ontwikkeld voor vrouwen die borstsparend zijn geopereerd. Deze halve variant geeft meer volume aan de geopereerde borst.

Waarom gebreide in plaats van siliconen borstprotheses?

Veel vrouwen vinden de gebreide borstprotheses prettiger en comfortabeler dan de siliconen borstprotheses. Siliconen borstprotheses zijn vaak zwaar en kunnen nekklachten veroorzaken.

De meeste zorgverzekeringen vergoeden de dure siliconen borstprotheses slechts één keer per twee jaar, mits je eigen risico nog niet verbruikt is. Wil je tussentijds een nieuwe of extra siliconen borstprothese, bijvoorbeeld voor het sporten, dan is deze voor eigen rekening.

De gebreide borstprotheses hebben een lichtgewicht vulling en zijn gemaakt van 100% katoen, waardoor huidirritaties worden voorkomen. De vulling neemt geen water op, dus er kan mee gezwommen worden. De borstprotheses van BreiBoezem kunnen, in tegenstelling tot siliconen borstprotheses, in een gewone BH of bikini worden gedragen.

De borstprotheses van BreiBoezem worden gebreid door vrijwilligsters, de Boezemvrienden. De stichting kan nog steeds Boezemvrienden gebruiken, niet om de protheses te breien die hebben we gelukkig genoeg. Maar wel om tasjes te haken of te breien, waar we de BreiBoezems in verpakken. Zodat de BreiBoezem als een ‘cadeautje’ weggegeven kan worden. Brei of haak ze van restjes garen, dat je overhoudt van een project. Ook restjes garen om deze tasjes te kunnen maken, zijn altijd welkom.

Uiteraard zijn donaties welkom. Op de KNIT&KNOT  vertellen ze je graag alles over dit mooie project en wat je er als bezoeker aan de beurs voor de stichting kunt betekenen. Haak aan en brei of haak mee aan een tasje. Ook is er een actie om de kas te spekken. Zo kunnen zij heel veel mensen weer een beetje blijer maken, in een zware periode.