Wolhobby

Standnummer 035

Wolhobby

In 2020 merkte ik dat veel mensen door de Corona-periode behoefte hadden aan een verzetje, Omdat mijn ervaring is dat werken met draad mensen verbindt, ontwierp ik voor de adventtijd van dat jaar een breipatroon voor een shawl die iedereen zonder veel ervaring kon breien. Wat in dat jaar in eerste instantie begon met een groepje van 28 deelnemers, groeide het jaar daarna in een vervolgproject uit naar 1055 deelnemers! Er was duidelijk behoefte aan en er ontstond een enthousiaste online breiclub.

Door dit enthousiasme en om niet tot de volgende Kerst te hoeven wachten, heb ik toen de Lento col ontworpen. Dit was een Knit-Along die tijdens de vastentijd (Lent) gebreid werd. Heel geschikt voor mensen die voor het eerst met 2 kleuren gingen breien. Dit keer had ik meer dan 1300 inschrijvingen! Op mijn YouTube kanaal plaatste ik allerlei instructiefilmpjes om de breiers te helpen met het uitbreiden van hun breikennis. Het resultaat was een groot aantal cols in de mooiste kleuren combinaties en dit was erg leuk om te doen.

Door dit succes ontstonden er nieuwe ideeën. Deze periode, van juli tot en met september is er het ‘Brei je Blij: Sokken erbij’-project, niet alleen geschikt voor wie sokken wil leren breien, ook voor de ervaren sokkenbreier. Net als bij de Lento col maakte ik instructiefilmpjes om de breiers zo eenvoudig mogelijk op weg te helpen.

Inmiddels heb ik een stap gezet en mijn brei-activiteiten in een bedrijf gestopt om nog meer leuke activiteiten te kunnen doen. Wolhobby zit dus niet stil! Voor dit jaar staan er nog mooie dingen op de agenda, zoals een adventskalender. In de planning zit ook een brei-retreat en nieuwe breiprojecten, zoals de Adventshawl 2022. Ook voor het eerst doe ik mee aan de KNIT&KNOT SummerSpecial. Het leukste creatieve uitje in de vakantie, als je die tenminste doorbrengt in Nederland. Daar maak ik heel graag kennis met die actieve breiers, die mij inmiddels zo trouw volgen.

Op de KNIT&KNOT vertel ik je graag alles over de Adventskalender, die je ook direct kunt reserveren. Ook zijn de patronen van eerder projecten te koop. En er zijn een aantal bijzonder spannende nieuwe dingen die ik jullie graag wil laten zien, zoals het Wolhobby Exclusive Hand-dyed label dat voor het eerst gepresenteerd wordt op de Knit&Knot. Prachtige garens, onder andere in de speciale 80/20 serie; 80 gram in de hoofdkleur met een 20 grams mini, zodat je een paar sokken kunt maken met contrasterende boord, hiel en teen.

Het wordt dus een Meet & Greet, Show & Shop en Tell & Try. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!