Broodjes Breien – Loret Karman

Broodjes breien - Loret Karman
Standnummer Bovenverdieping zaal 1 - 2

Loret Karman is een fulltime kleurontwerpster. Ze is geboren in Papua en opgegroeid op Curaçao, in een familie waar de liefde voor textiel al generaties wordt doorgegeven. Zelf is ze opgeleid in textiele werkvormen. Ze is eigenaar en hoofddocent van breiacademie ‘De Amsterdamse Steek’ waar onder andere haute couture en historische breilessen worden gegeven.

In haar eigen atelier verft ze handmatig en met groot respect voor ambachtelijke technieken haar brei- en borduurgarens. Steeds weer zoekt ze naar materialen van hoge kwaliteit die duurzaam en dicht bij huis worden geproduceerd. Ze ontwikkelt haar garens samen met Europese spinnerijen. Loret geeft kortere en langere workshops, waarin kleur centraal staat en waarin zij breitechnieken uitdiept die op bijzondere wijze kleur tot zijn recht doen komen.

Broodje breien is oorspronkelijk haar werkplaats/testlaboratorium waar zij haar nieuwe programma’s en onderdelen van klassen uitprobeerde, voordat ze in de officiële lesprogramma’s van De Amsterdamse Steek terechtkomen. Inmiddels zijn de broodjes breien een evenement op zichzelf geworden en doen er ongeveer 50 mensen verdeeld over Nederland aan de diverse ‘broodjes’ mee.

Tijdens de KNIT&KNOT treedt het team achter de broodjes voor het eerst naar buiten met het programma en schotelen ze jullie in 1½ uur de meest succesvolle en uitgewerkte versie voor. Behalve een duidelijke instructie, een hand-out, patroon, materiaal voor een proef, krijg je voldoende advies en input om verder te studeren. Maar óók informatie over garens, die op de beurs verkrijgbaar zijn en heel geschikt zijn voor de toepassing van de deze technieken.

En dat alles onder het genot van een lekker hapje en drankje