Broodjes Breien – Myra Scholma

Broodjes breien - Myra Scholma
Standnummer Bovenverdieping zaal 1 - 2

Myra Scholma verovert met haar studieuze benadering van breiwerk het liefst de meest ingewikkelde technieken. Kleur is echt โ€˜haar dingโ€™. Voor ontwerper Joost van โ€˜Survival of The Fashionestโ€™ heeft ze in extreem 3D een topstuk gebreid, dat tijdens de laatste menโ€™s fashion shows in Parijs te zien was.

Myra Scholma: Mijn moeder heeft mij geleerd te breien en toen ik puber was, breiden we samen truien. Niets leuker dan, dat wat ik zie, om te zetten in een breiwerk. Ik noem het boetserend breien als het om 3D in รฉรฉn kleur gaat en schilderend breien bij meerdere kleuren.

Ik geef les op de breiacademie โ€˜De Amsterdamse Steekโ€™. De Amsterdamse steek is een broedplaats voor hรฉรฉl veรฉl kennis en inspiratie. En voor mij dรจ plek om het steeds anders te doen, zodat ik op breigebied elke keer weer mijn grenzen verleg.

Als ik niet aan het werk ben, dan ontspan ik me graag door me in te spannen met roeien of tuinieren. Koken doe ik graag en je kunt me ook vinden achter het spinnewiel. Als ik op vakantie ben, zoek ik altijd de wolwinkels en tweedehands winkeltjes op voor nieuwe breischatten. Ik zal nooit de deur uitgaan zonder breiwerk.

Via de Amsterdamse Steek en via diverse workshops op beurzen leer je heel veel mensen kennen. Zo heb ik inmiddels een enorme breifamilie om me heen. Via social media houden we tussendoor contact. Samen bezoeken we Edinburgh Yarnfestival of doen we de opleiding van de Crafts Council Nederland.

Ik ben fan van Anna Maltz, Felicity Ford, Kate Davies, Joost Jansen, Olgajazzy knits, Junko Okamoto en Nancy Marchant. Grote bewondering heb ik ook voor Loret Karman. Het liefst stop ik ziel en zaligheid in de broodjes breien, die zij heeft ontwikkeld!ย 

Tijdens broodjes breien op KNIT&KNOT kun je kennismaken of je kennis vergoten bij een van de drie verschillende technieken die ik geef. Je zult merken, dat je binnen korte tijd, heel veel leert. Iedereen krijgt dezelfde opdracht en toch krijgt ieder zijn eigen unieke resultaat. Je zit, zeker weten, aan tafel met hele goede breiers. Je leert ook van een ander en de ander ook van jou. Daarnaast wordt het een gezellige boel onder het genot van een hapje en drankje.