Broodjes Breien – Kittie Stappers

Broodjes breien - Kittie Stappers
Standnummer Bovenverdieping zaal 1 - 2

Kittie Stappers leven bestaat uit creëren, experimenteren, tekenen, kleuren, ontwerpen. Alles met draad en textiel! Ze is moeder van een zoon van 18, opgeleid in Textiele werkvormen en werkt regelmatig in opdracht van anderen. Zo heeft ze meegewerkt bij de realisatie van de show van modeontwerper Jordy Goussey. Ze is 1e graad gediplomeerd docente Textielvorming, met een grote interesse in haak- én breiwerk

Kittie Stappers: Ik brei en haak al sinds de lagere school en heb van de textiele technieken mijn vak gemaakt.

Sinds ik bij de Stitch’N’Bitch breiclub in De Pijp (Amsterdam) zit, ben ik vooral het breien steeds leuker gaan vinden. Ik ontwikkel me in de breedte, ik hou van spelen met materialen en technieken. Mijn specialisme is dingen uitzoeken, net zo lang puzzelen, tot ik tevreden ben over het resultaat. Behalve van textiele technieken hou ik ook van knutselen en klussen. Daarnaast teken ik ook portretten in mijn eigen stijl, iets tussen cartoon en kindertekening in. Zoals je hieronder kunt zien, laat ik me daarbij graag inspireren door bijvoorbeeld de tv serie over Victoria, een kostuumdrama over de turbulente jonge Jaren van de Britse koningin Victoria.

Als ik niet aan het “werk” ben, kijk ik graag samen met mijn vriend, film- of kunstprogramma’s op tv of bezoeken we een museum. Ook lekker buiten wandelen en stadjes en dorpjes verkennen in Nederland, vinden we heerlijk. Samen delen we onze passie voor creativiteit. We zijn bovendien een oud huisje in Friesland aan het opknappen en verkennen graag deze mooie provincie.

Veel bewondering heb ik voor mensen, die écht iets nieuws bedenken. Op social media volg ik een aantal ‘crafters’, maar ook illustratoren.

Bij de broodjes breien die ik geef tijdens KNIT&KNOT, ga je echt iets nieuws leren op een hoog niveau, je krijgt een duidelijke hand-out en proefpakketje, zodat je thuis verder kunt werken. Hoe leuk kan het zijn, om iets nieuws te leren en het gelijk heel gezellig te hebben met een groepje gelijkgestemden. En dit allemaal onder het genot van iets lekkers en een drankje.