Sheep Yarns

Standnummer 027

Het verhaal van Lianne van Sheep Yarns

Geboren en getogen in Friesland én van jongs af aan een fascinatie met wol en creatieve hobby’s. Mijn Beppe heeft geprobeerd mij vanaf 5-6 jaar te leren haken en breien, maar dat was toen nog niet echt mijn ding.

Kaarten maken met Oma, boeketten maken met bloemen uit haar tuin en een kussen naaien met de hand. Deze dingen zijn de fundatie geweest voor mijn creatieve opvoeding.

Ik maakte de modeschool af en besloot naar Australië te verhuizen. Daar hielp ik de buren met hun schapenboerderij. Hier leerde ik veel over het scheren van schapen en hun vacht, waardoor de vlam voor het breien weer werd aangewakkerd. Mijn moeder kwam op bezoek en ze nam haar haakwerkje mee en ik vroeg haar om het mij opnieuw te leren.

En dat was het keerpunt in mijn leven. Ik miste mijn familie en keerde terug om uit te zoeken,  wat ik nu precies wilde doen. Ik kwam terecht in de zorg, maar de creatieve kriebel bleef en het haken en breien werd verslavend. Ik werd onderdeel van een haakgroepje samen met mijn moeder, die een grote supporter is van mijn levenslange droom om een eigen bedrijf te beginnen. En nadat ik een paar door mij geverfde strengen wol uitdeelde tijdens een haakmiddag en zag dat de dames ze graag mee wilde nemen, was Sheep Yarns geboren.

Ontspannen handwerken, het delen van de hobby en liefde voor uniek zijn, hebben er voor gezorgd wat de kleuren van Sheep Yarns zijn geworden: een mooie balans tussen uitgesproken, gek, rustig en kalm.

Bij mij kan je dus terecht voor strengen kleurrijke hand geverfde wol van eigen merk: Sheep Yarns.