BREI-moeder Judith

29
mrt

#Het leven van een brei-moeder, steek van de week 10

1 rechts, 2 links

Ik ben een kei in plannen. Nee, eerlijk, ik kan echt heel goed een planning maken. Hou maar op met lachen, ik kan het echt. Lijstjes maken, prioriteiten stellen, inschatten van de tijd die de verschillende onderdelen op het lijstje gaan kosten, ik kan het ècht. Vooruit denken, wat-nou-als-scenario’s, noodgevallen back-up planning, het is me niet vreemd. Zo vlak voor de KNIT&KNOT beurs zit mijn hoofd dus vol plannen, lijstjes, dingen die vooral niet vergeten moeten worden. Naast me een lijst met af te kruisen vakjes voor het beloningsgevoel.

Ik ben een kei in uitdagingen. Dat ook. Door team KNIT&KNOT zachtjes richting deelname aan de beurs geduwd (waarvoor dank), vind ik ook dat ik daar wel iets moet gaan doen. Daarom dus al die lijstjes, giegelplannetjes en lichte paniek terwijl ik me ondertussen het leplazarus brei aan een patroon wat zich ook nog grotendeels in mijn hoofd bevindt.

Ik ben een kei in afgeleid worden. Door vragende Kleuter en Dreumes, de was, nieuwere en nog betere ideeën en de zoektocht naar waar die labels nou zijn waar ik echt niet zonder kan op de beurs. Ik ben een kei in plannen, echt waar. Nog anderhalve week voordat het feest is en mijn vakjes raken langzaamaan gevuld terwijl het leven gewoon doorgaat. Tegenover me, achter het scherm van de laptop, zitten Kleuter en zijn beste vriend. Uit het niets schalmen twee stemmetjes door de kamer.

‘Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent. Ben je voor het eerst hier of ben je al bekend? Stamp met je voeten zet je handen in je zij. Ik ben ik en wie ben jij?’

Ik ben de BREImoeder en ik ben kei flexibel. Met die lijstjes komt het helemaal goed.

Stiekem doen we lekker met de haaksters mee deze week. Een rijtje bloemen in de stekenlap! Brei een toer averecht. Brei in de teruggaande toer steeds vijf dubbel verlengde steken afgewisseld met een rechte steek. Laat in de heengaande toer de 5 omslagen vallen en draai je draad om deze verlengde steken heen. De laatste toer brei je recht.

In het patroon staan nog steeds nupps, dus vergeet je haaknaald niet.

         STEEK VAN DE WEEK 10

Instructies bij patroon:
Garen: een restje waar je blij van wordt.
Let op, ons lapje is een beetje groter geworden, dus je hebt nu iets meer garen nodig!
Breinaald: 1 maatje groter dan aanbevolen op het label van het garen.
Zet 40 steken op.
Herhaal rijen 1-2 6 keer (boordsteek).
Herhaal rijen 3-8 2 keer (vlaggetjessteek).

Brei rij 9-34 (kantpatroon, kabelpatroon, verlengde steek, bloemen, reizende steek en de nupp
).
Herhaal rijen 41-42 6 keer (gedraaide boordsteek).
Afkanten.