BREI-moeder Judith

22
mrt

#Het leven van een brei-moeder, steek van de week 9

1 rechts, 2 links

Het was weer even geleden dat de Kleuter een paar nieuwe schoenen nodig had. De laatste trend op het nogal zanderige (en dus regelmatig modderige) schoolplein is de regenlaars. Ik wist niet dat er zoveel verschillende waren, maar dat is dus wel zo. Kleuter heeft een paar nette zwarte als overblijfsel van een al evenzo vochtige kampeervakantie die bij aankomst in de klas direct uitgaan. Zijn medekleuters dragen sneeuwlaarzen, laarzen met een regenboog en/of eenhoorn en/of lichtjes die de weg wijzen in het schemerdonker van de schoolgang. Glitters, tekenfilmfiguren, dinosaurussen en hier en daar een dure net-als-mama-laars met een bontje, netjes op een rij naast de deur want juf S doet daar niet moeilijk over.

Nieuwe schoenen dus. Gewapend met kortingskaart togen we naar een net-opnieuw-geopende zaak waar ze nu ook kinderschoenen verkochten om niet veel later zonder nieuwe schoenen weer buiten te stappen. Gelukkig had Kleuter die laarzen nog aan, het parkeerterrein/weiland was nogal modderig. Je raadt het al, als mama meegaat is het net of zijzelf mag schoenenshoppen. Aan het einde van de middag koos Kleuter dan ook in onze altijd-slagen-winkel voor een felblauw paar met reflectoren aan de zijkant en lichtgevend groene veters.

Nu weet ik best dat als je dit soort zaken uitvergroot, ze lang niet altijd zo leuk zijn. Dreumes draagt zee blauwe schoenen met glitters en bloemen en oh wat vind ik ze mooi. De stoere stappers van kleuter zijn al net zo aantrekkelijk want wat zouden mijn zelfgebreide neon roze met geel en groene sokken daar mooi in uitkomen!

Soms moeten we als moeder echter verstandig zijn. Wat je heel graag zou willen in maatje 20 ziet er echt niet hetzelfde uit in maat 38. Misschien.

De steek van de week is er één van grote-stappen-snel-thuis formaat: de verlengde steek.

Brei een steek recht (of averecht) en sla daarbij de draad 2 x (of vaker) om de naald. Laat deze extra omslag(en) in de volgende toer afgaan.

Ik zag laatst rode lakleren klompjes. Ik denk dat ik daar nog wel een paar mooie sokken bij heb…

In het patroon staan nog steeds nupps, dus vergeet je haaknaald niet.

         STEEK VAN DE WEEK 9

Instructies bij patroon:
Garen: een restje waar je blij van wordt.
Let op, ons lapje is een beetje groter geworden, dus je hebt nu iets meer garen nodig!
Breinaald: 1 maatje groter dan aanbevolen op het label van het garen.
Zet 40 steken op.
Herhaal rijen 1-2 8 keer (boordsteek).
Herhaal rijen 3-8 2 keer (vlaggetjessteek).

Brei rij 9-34 (kantpatroon, kabelpatroon, reizende steek en de nupp
).
Herhaal rijen 35-36 8 keer (gedraaide boordsteek).
Afkanten.